Skip to main content
Entrecote met peterselie-knoflookaardappelen
Entrecote met peterselie-knoflookaardappelen

Entrecote met peterselie-knoflookaardappelen

met een salade van little gem

De Roseval aardappel is een vrij jong aardappelras uit Bretagne. Door de schil te laten zitten behoud je z'n geliefde smaak en mooie kleur - zeer restaurantwaardig!

Allergens:
Mosterd
•Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Ribeye steak

1 piece

Garlic

250 g

Roseval potatoes

2.5 g

Fresh curly parsley

¼ piece

Shallot

1 piece

Little gem

125 g

Red cherry tomatoes

50 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

¾ tablespoon

Mustard

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories889 kcal
Energy (kJ)3720 kJ
Fat56 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate56 g
Sugar9 g
Dietary Fiber9.2 g
Protein34 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Baking Sheet with Baking Paper
•Salad Bowl
•Tall-Sided Pan
•Paper Towel

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Haal de entrecote alvast uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen en snijd in parten.

Aardappelen bakken
2

Meng op een met bakpapier beklede bakplaat de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout en bak 25 - 35 minuten in de oven. Snijd de krulpeterselie fijn.

Salade maken
3

Snipper de sjalot zeer fijn. Haal de bladeren van de little gem los, maar laat ze heel. Halveer de rode cherrytomaten. Meng in een saladekom 1/2 el mosterd per persoon, extra vierge olijfolie, wittewijnazijn en sjalot tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de little gem bladeren en de rode cherrytomaten met de dressing.

Entrecote bakken
4

Dep de entrecote droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de roomboter met de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur (doe dit ongeveer 10 minuten voordat de aardappelen gaar zijn). Leg de entrecote in het hete bakvet en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en laat even rusten voor je hem aansnijd.

Tip: Leg de entrecote pas in de pan als de boter lichtbruin begint te kleuren. Hierdoor schroeit het vlees snel dicht, en blijft het mals en sappig vanbinnen.

Jus maken
5

Voeg ondertussen ongeveer 25 ml water per persoon en 1/4 el mosterd per persoon toe aan de pan met bakvet, vermeng tot een jus en breng op smaak met peper en zout. Kook in tot gewenste dikte.

Serveren
6

Schep de aardappelen om met de krulpeterselie en verdeel over de borden. Snijd de entrecote tegen de draad in, in plakken, serveer met de jus en leg ernaast. Serveer met de salade en de mayonaise.

Tip: Snijd de entrecote tegen de draad van het vlees in. Zo verkort je de spiervezels van het vlees en krijg je een malser hapje.

More delicious recipes with similar ingredients

Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus

Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus

met broccolini en verse pasta
Spinaziestamppot met gehakt en vleesjus

Spinaziestamppot met gehakt en vleesjus

met champignons, hazelnoten en vers basilicum
Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika

Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika

met demi-baguette, kaas en frisse salade
Noedels met knoflookgarnalen

Noedels met knoflookgarnalen

met roerbakgroenten in ketjapsaus
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Gevulde kipfilet in ontbijtspek

Gevulde kipfilet in ontbijtspek

met kruidige roomkaas en citroenrisotto
Gekonfijte kippendij met krokant ontbijtspek

Gekonfijte kippendij met krokant ontbijtspek

met kalfsjus en aardappelpuree
Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

met extra salade van peer, rode biet, cherrytomaten en walnoot
Surinaams gekruide kippendij en aardappel

Surinaams gekruide kippendij en aardappel

met ei en sperziebonen
Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

met groenten, zoete worcestershiresaus en mayonaise
Rollade wellington

Rollade wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Frisse courgette-doperwtensoep VEGGIE

Frisse courgette-doperwtensoep VEGGIE

met feta, basilicum en hazelnoten
Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo

Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo

met gebakken paprika en tomaat
Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

met rijst, paksoi en champignons
Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

met romige paddenstoelensaus, spitskool en broccoli
Vegan pasta e fagioli

Vegan pasta e fagioli

in cherrytomatensaus met cannellinibonen en focaccia
Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC

Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC

met feta, basilicum en hazelnoten
Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met een extra salade van gemengde sla, cherrytomaten en walnoot
Veggie + Protein - Casarecce met runderchipolataworstjes als extra

Veggie + Protein - Casarecce met runderchipolataworstjes als extra

met pesto, courgette en cherrytomaten
Tjap tjoy met kippendijreepjes

Tjap tjoy met kippendijreepjes

met zilvervliesrijst

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

with lemon mayonnaise, pumpkin & parsnip
Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

with mushrooms, leek & Italian seasoning
Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

with caramelised onion & ras el hanout
Filet Mignon with Hollandaise Sauce

Filet Mignon with Hollandaise Sauce

with herbed baby potatoes, salad & honey-mustard dressing
Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

with tomato salsa & corn
Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

in spicy tomato sauce with Brandt & Levie sausage
Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

with hidden veggies for kids: leek, carrot & onion
Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

with bacon, red wine & arugula side salad
Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

over fragrant courgette bulgur with fresh mint
Salmon in Creamy Garlic Sauce

Salmon in Creamy Garlic Sauce

over celeriac purée with a crisp endive salad
Bulgogi Steak Bowl

Bulgogi Steak Bowl

over rice with sesame slaw & gomashio
Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

with scallions & black sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Creamy Fennel & Leek Lasagna

Creamy Fennel & Leek Lasagna

with fresh basil, Italian cheese & oregano
Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

over garlic-ginger rice with crispy onions
Pasta Caprese with Serrano Ham

Pasta Caprese with Serrano Ham

with pesto rosso & pumpkin seeds
Salmon with Baby Potato Salad

Salmon with Baby Potato Salad

with apple, fennel & dill
BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

with fresh herbs, fried onion & Romano pepper
Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

with rosemary potato wedges & roasted broccoli
Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

with carrot, tomato & celery