Skip to main content
Duitse biefstuk met andijviestamppot
Duitse biefstuk met andijviestamppot

Duitse biefstuk met andijviestamppot

3.8
(485)

De gebakken uienringen krijgen een zoete smaak doordat je ze bakt in balsamicoazijn. Smullen! Wil je meer weten over stamppot? Kijk dan op de extra informatiekaart van deze week.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Rode ui

1 unit

Duitse biefstuk

(May be present: Melk (inclusief lactose), Soja, Ei, Gluten, Selderij, Mosterd)

200 g

Gesneden andijvie

25 g

Kruidenkaasblokjes

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories662 kcal
Energy (kJ)2769.8 kJ
Fat22 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate65 g
Dietary Fiber10 g
Protein45 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen (irene). Schil of was de aardappelen grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de ui in ringen.
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne ringen. Smelt de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de rode ui 10 minuten op laag vuur. Voeg na 1 minuut de zwarte balsamicoazijn toe. Voeg halverwege de Duitse biefstuk toe, draai het vuur middelhoog en breng op smaak met peper en zout.

Bak de andijvie.
3

Smelt de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak de andijvie 5 minuten op middelmatig vuur.

4

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de gebakken andijvie door de stamppot en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.

Bestrooi het gerecht met de kruidenkaasblokjes.
5

Verdeel de andijviestamppot over de borden. Serveer met de Duitse biefstuk en garneer met de gebakken rode ui. Bestrooi het gerecht met de kruidenkaasblokjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes