De gebakken uienringen krijgen een zoete smaak doordat je ze bakt in balsamicoazijn. Smullen! Wil je meer weten over stamppot? Kijk dan op de extra informatiekaart van deze week.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Kruimige aardappelen
½ unit
Rode ui
1 unit
Duitse biefstuk
200 g
Gesneden andijvie
25 g
Kruidenkaasblokjes
1 tablespoon
Roomboter
1 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
drizzle
Melk
1 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen (irene). Schil of was de aardappelen grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de rode ui in fijne ringen. Smelt de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de rode ui 10 minuten op laag vuur. Voeg na 1 minuut de zwarte balsamicoazijn toe. Voeg halverwege de Duitse biefstuk toe, draai het vuur middelhoog en breng op smaak met peper en zout.
Smelt de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak de andijvie 5 minuten op middelmatig vuur.
Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de gebakken andijvie door de stamppot en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
Verdeel de andijviestamppot over de borden. Serveer met de Duitse biefstuk en garneer met de gebakken rode ui. Bestrooi het gerecht met de kruidenkaasblokjes.