Skip to main content
Double veggie - Wortel-pompoenburger met gebakken groenten als extra

Double veggie - Wortel-pompoenburger met gebakken groenten als extra

met paprika-aardappelen en aioli

4.1
(26)

Wist je dat deze groenteburger voor wel 60% uit wortel en pompoen bestaat? Deze burger zit dus vol voedingsstoffen én smaak door onder andere kurkuma, gember, kaneel en anijszaad.

Allergenen:
Gluten
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Ei
Haver

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Aardappelen

0.99 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(Bevat: Gluten, Sesamzaad, Soja, Tarwe, Gerst, Melk (inclusief lactose), Rogge Kan bevatten: Noten, Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose), Selderij, Mosterd, Pinda's, Lupine, Ei)

1.5 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Wortel-pompoenburger

(Bevat: Ei, Haver)

5 gram

Zonnebloempitten

25 gram

Aioli

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

Energie (kJ)3588 kJ
Energie (kcal)858 kcal
Vetten48.6 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten77.4 g
waarvan suikers29.3 g
Vezels16.6 g
Eiwitten23.9 g
Zout2 g
Potassium493.2 mg
Calcium48.3 mg
Iron0.9 mg
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met de knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Zorg dat er nog ruimte in de oven is voor het broodje.

Ui karamelliseren
2

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een flinke snuf zout en de rode ui in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak 2 - 3 minuten. Voeg de bruine suiker en 1/2 el roomboter per persoon toe, roer goed door en laat de rode ui op middellaag vuur in 10 minuten zacht worden. Schep regelmatig om. Houd op laag vuur warm tot serveren.

Broodje bakken
3

Bak het maanzaadbroodje 6 - 8 minuten mee in de oven met de aardappelen.

Tomatensalade maken
4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng in een kom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn met 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomatenblokjes toe en meng goed. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de rode puntpaprika in smalle repen.

Bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de courgette en puntpaprika in 4 - 5 minuten gaar. Voeg in de laatste minuut de Italiaanse kruiden toe. Verhit de overige roomboter in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wortel-pompoenburger 2 - 3 minuten per kant. Voeg halverwege de zonnebloempitten toe aan de pan en bak mee met de burger.

Serveren
6

Snijd het broodje open, smeer in met de helft van de aioli en leg de wortel-pompoenburger erop. Beleg de burger met de gekaramelliseerde rode ui en de geraspte cheddar. Serveer de aardappelen, de overige aioli, tomatensalade en gebakken groenten ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders