Skip to main content
Dorade met parelcouscous, spinaziepestosaus en courgette
Dorade met parelcouscous, spinaziepestosaus en courgette

Dorade met parelcouscous, spinaziepestosaus en courgette

Met een heerlijke saus van spinazie en rode pesto

3.4
(656)

Dorade, een primeur in de box! Deze vis, ook wel goudbrasem genoemd, dankt zijn naam aan de gouden streep die over zijn neus loopt. De wilde dorade zwemt rond van aan de Nederlandse kust tot aan de Middellandse zee. Let op: dit koninklijke visje heeft een sterk aroma tijdens het bakken, verlucht je keuken dus goed.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

85 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

75 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Rode pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten)

1 stuk(s)

Doradefilet met huid

(Bevat: Vis)

1 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)713 kcal
Energie (kJ)2983 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten75 g
Vezels8 g
Eiwitten35 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Staafmixer of blender
Koekenpan

Instructies

Snijd de courgette in halve plakken.
1

Kook 175 ml water per persoon met een snufje zout voor de parelcouscous in een pan met deksel. Snipper de ui en snijd de courgette in dunne halve plakken.

2

Kook de parelcouscous, afgedekt, in ongeveer 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Pureer de spinazie en de pesto tot een saus.
3

Verhit ondertussen 1/3 deel van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerende slinken. Schep de spinazie over in een hoge kom of blender, voeg de rode pesto toe en 25 ml water per persoon. Pureer tot een saus en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de spinaziepestosaus toe.
4

Verhit opnieuw 1/3 deel van de olijfolie in de wok of hapjespan. Voeg de courgette en het paprikapoeder toe en bak 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous en de spinaziepestosaus toe en verhit al roerende 1 – 2 minuten.

5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de dorade 2 – 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de dorade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders