Skip to main content
Dorade met parelcouscous, spinaziepestosaus en courgette
Dorade met parelcouscous, spinaziepestosaus en courgette

Dorade met parelcouscous, spinaziepestosaus en courgette

Met een heerlijke saus van spinazie en rode pesto

3.4
(656)

Dorade, een primeur in de box! Deze vis, ook wel goudbrasem genoemd, dankt zijn naam aan de gouden streep die over zijn neus loopt. De wilde dorade zwemt rond van aan de Nederlandse kust tot aan de Middellandse zee. Let op: dit koninklijke visje heeft een sterk aroma tijdens het bakken, verlucht je keuken dus goed.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Courgette

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

75 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

25 g

Rode pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

1 unit

Doradefilet met huid

(Contains: Vis)

1 teaspoon

Paprikapoeder

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories713 kcal
Energy (kJ)2983 kJ
Fat29 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate75 g
Dietary Fiber8 g
Protein35 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Food Processor
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijd de courgette in halve plakken.
1

Kook 175 ml water per persoon met een snufje zout voor de parelcouscous in een pan met deksel. Snipper de ui en snijd de courgette in dunne halve plakken.

2

Kook de parelcouscous, afgedekt, in ongeveer 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Pureer de spinazie en de pesto tot een saus.
3

Verhit ondertussen 1/3 deel van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerende slinken. Schep de spinazie over in een hoge kom of blender, voeg de rode pesto toe en 25 ml water per persoon. Pureer tot een saus en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de spinaziepestosaus toe.
4

Verhit opnieuw 1/3 deel van de olijfolie in de wok of hapjespan. Voeg de courgette en het paprikapoeder toe en bak 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous en de spinaziepestosaus toe en verhit al roerende 1 – 2 minuten.

5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de dorade 2 – 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de dorade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes