Skip to main content

Croissant met brie, peer en walnoten

Een lekker ontbijtrecept!

Elk perenras heeft zijn eigen oogsttijd, waardoor je peren het hele jaar door uit Nederland kunt eten. Toch zijn ze in de herfst vaak het allerlekkerst. Je houdt waarschijnlijk na het maken van dit broodje wat peer over. Kijk dan op ons blog voor een ander lekker recept met peer.

Allergenen:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

½ stuk(s)

Peer

stuk(s)

Croissant

(Bevat: Gluten, Ei, Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

6 stuk(s)

Alphenaer geitenbrie

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Honing

Voedingswaarden

/ per gerecht

Instructies

Snijd de peer in plakken.
1

Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakken.

Snijd de croissants doormidden.
2

Snijd de croissants doormidden.

Beleg de croissant met brie.
3

Besmeer de croissants met roomboter en beleg deze met wat rucola, 3 plakjes brie, de helft van de peer en de helft van de walnoten.

Besprenkel met honing.
4

Besprenkel naar smaak met honing.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders