Skip to main content
Griezelige Danse Macabre-burger

Griezelige Danse Macabre-burger

met frietjes en komkommersalade

Botersla bevat wel 2 tot 4 keer meer bladeren dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes ongeveer even groot en zijn ze mals en zacht van smaak.

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Selderij
Gluten
Haver
Soja
Tarwe
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Pluimfeestburger van de Vegetarische Slager®

(Bevat: Selderij, Gluten, Haver, Soja, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Zwart streetfoodbroodje

(Bevat: Tarwe)

200 gram

Aardappelen

½ head

Botersla

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode ui

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat: Mosterd)

Zelf toevoegen

25 ml

Water voor saus

30 ml

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Suiker

½ el

Mosterd

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3895 kJ
Energie (kcal)931 kcal
Vetten50.9 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten95.6 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels14.8 g
Eiwitten21 g
Zout2.4 g
Potassium982.3 mg
Calcium70.3 mg
Iron3.5 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik.
  • Voeg toe aan een kom en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om, zodat de frieten rondom bedekt zijn (zie Tip).

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de burger zonder de frietjes. De aardappelen kun je op een ander moment gebruiken.

Frieten bakken
2
  • Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier, maar zorg dat er genoeg ruimte overblijft om later het broodje toe te voegen.
  • Bak 22 - 24 minuten in de oven, of tot de frieten goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
  • Snijd het broodje open en bak de laatste 3 minuten mee met de frieten.
Uienjus maken
3
  • Snipper de ui fijn.
  • Verhit in een steelpan de aangegeven hoeveelheid water voor de saus, de wittewijnazijn en de suiker.
  • Voeg, wanneer de suiker is opgelost, de ui en het mosterdzaad toe en laat 10 - 15 minuten zachtjes pruttelen op middelmatig vuur. Haal van het vuur en bewaar apart.
  • Snijd ondertussen de dille fijn. 
Burger bakken
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de dille, de honing en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 3 minuten per kant.
  • Houd voor elke burger 1 heel slablad apart. Snijd de overige sla grof.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
Salade maken
5
  • Bewaar 1/2 el uiensaus per persoon apart. Voeg de overige uiensaus toe aan een saladekom.
  • Voeg de extra vierge olijfolie toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg, vlak voor serveren, de sla en komkommer toe aan de saladekom en meng door de dressing.
Serveren
6
  • Beleg het broodje met de dillemayo, de achtergehouden uiensaus, de achtergehouden sla en de burger.
  • Serveer met de frieten, de salade en mayonaise naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders