Skip to main content
Conchigli met cherrytomatensaus, feta en pompoenpitten
Conchigli met cherrytomatensaus, feta en pompoenpitten

Conchigli met cherrytomatensaus, feta en pompoenpitten

4.2
(172)

Als je tomatenpuree kort bakt, wordt de smaak een stuk zoeter. Door er vervolgens bouillon, zwarte balsamicoazijn en een beetje bruine suiker aan toe te voegen, maak je er een heerlijk smaak- volle saus van. Deze pasta garneer je met verse oregano, feta en pompoenpitten.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

125 gram

Rode cherrytomaten

1 takje(s)

Verse oregano

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

½ blik(ken)

Tomatenpuree

90 gram

Conchiglie

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja, Mosterd, Lupine, Ei)

40 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Bruine suiker

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)654 kcal
Energie (kJ)2736 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten86 g
Vezels12 g
Eiwitten25 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Snijd de aubergine
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchigli. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm en halveer de cherrytomaten. Pluk de blaadjes van de takjes oregano en snijd de blaadjes fijn.

2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roerbak nog 1 minuut.

Voeg de cherrytomaten toe aan de saus
4

Voeg de zwarte balsamicoazijn en bruine suiker toe aan de gebakken groente en verhit 1 minuut zodat het zuur van de azijn vervliegt. Voeg 100 ml water per persoon en de oregano toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout.

meng de conchigli met de saus
5

Kook ondertussen de conchigli, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af en meng met de saus.

Garneer met de pompoenpitten
6

Verdeel het gerecht over de borden, verkruimel de feta erover en bestrooi met de pompoenpitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders