Skip to main content
Conchigli met cherrytomatensaus, feta en pompoenpitten
Conchigli met cherrytomatensaus, feta en pompoenpitten

Conchigli met cherrytomatensaus, feta en pompoenpitten

4.2
(172)

Als je tomatenpuree kort bakt, wordt de smaak een stuk zoeter. Door er vervolgens bouillon, zwarte balsamicoazijn en een beetje bruine suiker aan toe te voegen, maak je er een heerlijk smaak- volle saus van. Deze pasta garneer je met verse oregano, feta en pompoenpitten.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Aubergine

125 g

Rode cherrytomaten

1 sprig

Verse oregano

10 g

Pompoenpitten

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

½ can

Tomatenpuree

90 g

Conchiglie

(Contains: Gluten May be present: Soja, Mosterd, Lupine, Ei)

40 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ teaspoon

Bruine suiker

¼ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories654 kcal
Energy (kJ)2736 kJ
Fat20 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate86 g
Dietary Fiber12 g
Protein25 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Snijd de aubergine
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchigli. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm en halveer de cherrytomaten. Pluk de blaadjes van de takjes oregano en snijd de blaadjes fijn.

2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roerbak nog 1 minuut.

Voeg de cherrytomaten toe aan de saus
4

Voeg de zwarte balsamicoazijn en bruine suiker toe aan de gebakken groente en verhit 1 minuut zodat het zuur van de azijn vervliegt. Voeg 100 ml water per persoon en de oregano toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout.

meng de conchigli met de saus
5

Kook ondertussen de conchigli, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af en meng met de saus.

Garneer met de pompoenpitten
6

Verdeel het gerecht over de borden, verkruimel de feta erover en bestrooi met de pompoenpitten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes