Skip to main content
Champignonrisotto van orzo
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

Met walnoten en parmigiano reggiano

4.2
(467)

Orzo is een pastasoort die door zijn ovale korrel veel weg heeft van rijst. Hij is daardoor heel geschikt voor een romige risotto. Je brengt de risotto op smaak met Parmezaanse kaas. Deze pittige kaas komt oorspronkelijk uit de Parma-regio in Italië en wordt gemaakt van koemelk. Er is wel 16 liter nodig om een kilo parmigiano reggiano, zoals de kaas in het Italiaans heet, te maken.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

2 unit

Bosui

125 g

Kastanjechampignons

½ unit

Courgette

85 g

Orzo

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

15 g

Walnoten

(Contains: Noten May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

25 g

Geraspte parmigiano reggiano

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3029 kJ
Calories724 kcal
Fat32 g
Saturated Fat11.7 g
Carbohydrate76 g
Sugar15 g
Dietary Fiber9 g
Protein29 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Paper Towel
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Grater
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon voor de orzo. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes.

Orzo bereiden
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 – 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Hakken en raspen
4

Hak ondertussen de walnoten grof en rasp de parmigiano reggiano grof.

Mengen
5

Voeg vervolgens de kastanjechampignons en courgette met bosui en de helft van de parmigiano reggiano toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnoten en de overige parmigiano reggiano.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes