Skip to main content
Caserecce integrale met broccoli, rode pesto en grana padano
Caserecce integrale met broccoli, rode pesto en grana padano

Caserecce integrale met broccoli, rode pesto en grana padano

3.5
(581)

Dit pastagerecht breng je op smaak met rode pesto, gemaakt van tomaten die in de hete Italiaanse zon worden gedroogd. Wil je graag zelf tomaten drogen? Leg gehalveerde tomaten dan 2 uur in de oven op 100 graden. Onze leverancier Kitchen on a Mission heeft deze rode pesto al voor jou voorgemaakt.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren casarecce

(Bevat: Gluten)

250 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Rode ui

30 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Rode pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten)

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)769 kcal
Energie (kJ)3218 kJ
Vetten380 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten71 g
Vezels16 g
Eiwitten26 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de caserecce en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de broccoli in roosjes.
2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli na 3 minuten mee met de caserecce.

3

Snipper de rode ui en scheur de rucola klein.

Voeg de rode pesto toe.
4

Verhit, vlak voor de caserecce en broccoli klaar zijn, een wok of hapjespan. Schep ½ el olie per persoon van de pesto in de wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de caserecce, broccoli, de helft van de rode pesto en grana padano toe en bak al roerende 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Zet vervolgens het vuur uit en voeg de helft van de rucola toe.

Garneer met de overige rucola.
6

Maak van de overige rucola een bedje op de borden. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pesto en grana padano.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders