Skip to main content
Bunless kipburger in ijsbergsla

Bunless kipburger in ijsbergsla

met tomaat, guacamole en spiegeleieren

Met dit recept tover je 264 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
-30% koolhydraten
Extra groente
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Mediterrane kruiden

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Pruimtomaat

¼ head

IJsbergsla

25 gram

Gesneden augurken

40 gram

Guacamole

20 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1.5 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2316 kJ
Energie (kcal)554 kcal
Vetten46.5 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten9.1 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels3.8 g
Eiwitten23.2 g
Zout2.1 g
Potassium132.2 mg
Calcium19.7 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Kom
Spatel
Koekenpan met deksel
Kleine kom

Instructies

Gehaktballen draaien
1
  • Meng in een kom de kipgehaktballetjes met peper en eventueel zout. Draai van het mengsel 2 ballen per persoon. 
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Leg de gehaktballen in de koekenpan en druk ze plat met een spatel om er burgers van te maken. Bak de burgers 7 - 8 minuten per kant, of tot de gewenste gaarheid.
  • Snijd ondertussen de tomaat en komkommer in plakken.
Spiegelei bakken
2
  • Bak 1 spiegelei per persoon in de pan naast de burgers op middelhoog vuur.
  • Verdeel de kaas over de burgers en bak, afgedekt, 1 - 2 minuten op laag vuur, of tot de kaas is gesmolten.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise en mosterd.
Burgers beleggen
3
  • Scheur 2 hele bladeren per persoon van de ijsbergsla. 
  • Leg 1 plak tomaat in het midden van een blad en besmeer ruim met de mosterdmayonaise.
  • Beleg vervolgens met de burger, augurk, komkommer en guacamole.
  • Vouw de zijkanten van het slablad naar binnen en vouw het blad dicht. 
Serveren
4
  • Verdeel de bunless kipburgers over de borden.
  • Serveer het spiegelei naast de burgers (zie Tip). Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip: Serveer eventueel de overige sla en komkommer ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders