Skip to main content
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur en paksoi in vissaus

4.3
(1,5K)

.

Allergens:
Vis
Soja
Tarwe
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Bao buns

⅓ piece

Cucumber

0.15 piece

Sweetheart cabbage

⅔ piece

Pak choi

10 milliliters

Fish sauce

(Contains: Vis)

1.25 cm

Fresh ginger

1 piece

Garlic

0.64 piece

Scallions

20 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

10 milliliters

Sesame oil

(Contains: Sesamzaad)

1 piece

Pork tenderloin

5 g

Fresh coriander

5 g

Sesame seeds

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Sugar

1.5 tablespoon

White wine vinegar

10 g

Flour

1.5 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Brown sugar

Nutrition Values

Calories960 kcal
Energy (kJ)4015 kJ
Fat37 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate105 g
Sugar29 g
Dietary Fiber6.5 g
Protein49 g
Salt8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Casserole with Lid
Small Bowl
Plate
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden, bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de komkommer en spitskool in dunne repen zodat ze makkelijk in de bao's passen. Meng in een grote kom de suiker, 3 el wittewijnazijn per persoon en een snuf zout. Voeg de spitskool en de komkommerrepen toe, roer goed om en laat intrekken tot serveren.

Paksoi bereiden
2

Halveer de paksoi in de lengte en snijd in repen van ongeveer 10 cm. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de paksoi 3 minuten. Voeg de vissaus toe en laat, afgedekt, 10 minuten stoven.

Tip: 1) Is de paksoi eerder klaar dan het vlees? Houd dan op laag vuur warm tot serveren. 2) Vissaus heeft een uitgesproken smaak. Als je de smaak te intens vindt, kun je de vissaus ook pas in de laatste minuut toevoegen.

Varkenshaas voorbereiden
3

Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het groene deel apart van het witte deel. Meng in een kleine kom de bruine suiker met sojasaus en sesamolie. Snijd de varkenshaas in dunne plakken en wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Wentel de plakken door de bloem zodat alle kanten een dun laagje bloem hebben.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan een beetje sambal of sriracha toe aan het sausje van de varkenshaas.

Varkenshaas bakken
4

Verhit ondertussen 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de varkenshaasplakken erin en bak 1 minuut per kant. Zorg dat er genoeg ruimte is in de pan om de plakken naast elkaar te leggen, om ze vervolgens kort dicht te schroeien. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn.

Tip: Als de pan te klein is, kun je dit in meerdere keren doen.

Sticky vulling maken
5

Voeg de gember, knoflook en het wit van de bosui toe aan de pan van het varkensvlees en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de saus en 2 el water per persoon toe. Breng aan de kook en voeg de plakken varkenshaas weer toe aan de pan zodra de saus begint te borrelen. Roer regelmatig door tot de saus verdikt en aan het vlees begint te plakken.

Serveren
6

Snijd de koriander grof. Vul de bao's met een beetje zoetzuur en het varkensvlees. Garneer met het groen van de bosui en de koriander. Serveer met de paksoi en het overige zoetzuur. Bestrooi de paksoi met sesamzaad.

This week's must-try HelloFresh recipes