Skip to main content
Baguette met gekruide kip en mozzarella
Baguette met gekruide kip en mozzarella

Baguette met gekruide kip en mozzarella

met paprika en frisse salade

4.2
(615)

In dit gerecht gebruik je BBQ rub. Het gerookte paprikapoeder en de geroosterde ui in deze kruidenmix zorgen voor een smaakvol geheel.

Tags:
Family
Allergens:
Tarwe
Gerst
Rogge
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

1 piece

White demi-baguette

(Contains: Tarwe, Gerst, Rogge May be present: Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

⅔ piece

Little gem

¼

Tomato paste

½ piece

Tomato

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ sachet(s)

BBQ spice rub

5 g

Fresh flat leaf parsley

25 g

Chopped ​​onion

50 g

Bell pepper strips

25 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

1 piece

Garlic

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Calories917 kcal
Energy (kJ)3837 kJ
Fat49 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate70 g
Sugar17 g
Dietary Fiber9 g
Protein44 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de baguette 6 - 8 minuten in de oven, of tot hij goudbruin kleurt. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan.

Bakken
2

Voeg de gesneden ui en knoflook toe aan de koekenpan en fruit 1 minuut. Voeg de paprikareepjes en het kipgehakt toe en bak het kipgehakt in 4 - 5 minuten los. Voeg de tomatenpuree, de BBQ kruiden en per persoon: 30 ml water en 1/2 tl suiker toe aan de koekenpan. Laat het geheel 2 - 3 minuten op middelhoog vuur pruttelen of totdat het water is verdampt.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Salade maken
3

Snijd de sla grof en de tomaat in blokjes. Snijd de bladpeterselie grof. Meng in een saladekom de mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd. Breng flink op smaak met peper en zout. Scheur de mozzarella in stukken. Meng de sla, tomatenblokjes en bladpeterselie door de dressing.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mozzarella. De overige mozzarella kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of er je boterham mee beleggen.

Serveren
4

Snijd het broodje in de lengte open, maar niet helemaal doormidden. Verdeel het kipgehakt erover. Beleg het broodje met de mozzarella. Leg het broodje op het bord. Serveer de salade ernaast.

Tip: Heb je tijd over? Plaats het broodje, eventueel in een ovenschaal, voor 2 - 3 minuten terug in de oven zodat de mozzarella smelt.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes