
In dit gerecht gebruik je BBQ rub. Het gerookte paprikapoeder en de geroosterde ui in deze kruidenmix zorgen voor een smaakvol geheel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Chicken mince with Italian seasoning
1 piece
White demi-baguette
(Contains: Tarwe, Gerst, Rogge May be present: Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)
⅔ piece
Little gem
¼
Tomato paste
½ piece
Tomato
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ sachet(s)
BBQ spice rub
5 g
Fresh flat leaf parsley
25 g
Chopped onion
50 g
Bell pepper strips
25 g
Mayonnaise
(Contains: Mosterd, Ei)
1 piece
Garlic
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
Sugar

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de baguette 6 - 8 minuten in de oven, of tot hij goudbruin kleurt. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan.

Voeg de gesneden ui en knoflook toe aan de koekenpan en fruit 1 minuut. Voeg de paprikareepjes en het kipgehakt toe en bak het kipgehakt in 4 - 5 minuten los. Voeg de tomatenpuree, de BBQ kruiden en per persoon: 30 ml water en 1/2 tl suiker toe aan de koekenpan. Laat het geheel 2 - 3 minuten op middelhoog vuur pruttelen of totdat het water is verdampt.
Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Snijd de sla grof en de tomaat in blokjes. Snijd de bladpeterselie grof. Meng in een saladekom de mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd. Breng flink op smaak met peper en zout. Scheur de mozzarella in stukken. Meng de sla, tomatenblokjes en bladpeterselie door de dressing.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mozzarella. De overige mozzarella kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of er je boterham mee beleggen.

Snijd het broodje in de lengte open, maar niet helemaal doormidden. Verdeel het kipgehakt erover. Beleg het broodje met de mozzarella. Leg het broodje op het bord. Serveer de salade ernaast.
Tip: Heb je tijd over? Plaats het broodje, eventueel in een ovenschaal, voor 2 - 3 minuten terug in de oven zodat de mozzarella smelt.