Vandaag bereid je een klassieker met zuurkool, appel, romige puree en spekjes. Het perfecte gerecht voor op een koude najaarsavond!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
125 g
Sauerkraut
250 g
Potatoes
½ piece
Apple
25 g
Bacon lardons
1 piece
Venison hotdog
(Contains: Mosterd)
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Brown sugar
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Mustard
5 milliliters
[Plant-based] milk
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Haal de zuurkool uit de verpakking en laat uitlekken in een vergiet. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Tip: Houd je van iets mildere zuurkool? Spoel de zuurkool in het vergiet dan af met water.
Verhit een grote hapjespan met deksel zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg de hertenhotdog en 1/2 el roomboter per persoon toe aan de pan en bak 2 - 3 minuten rondom aan.
Voeg de rode ui en appel toe aan de hapjespan met de hertenhotdog en bak 2 minuten. Voeg vervolgens de zuurkool en de bruine suiker toe. Roer goed door tot alles gemengd is, dek af en laat zachtjes 6 - 8 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout en roer er 1/2 el roomboter per persoon doorheen.
Tip: Vind je de zuurkool nog te zuur? Voeg dan naar smaak meer suiker of boter toe, daar wordt de smaak van de zuurkool milder van.
Stamp de aardappelen grof met een aardappelstamper. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de mosterd en een scheutje melk toe. Roer de helft van de spekreepjes door de puree, proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
Schep de puree op de borden en garneer met de rest van de spekreepjes. Serveer met de hertenhotdog en de zuurkool.
Tip: Let jij op je zoutinname? Serveer dan 1/2 hertenhotdog per persoon en de helft van de zuurkool. Deze bevatten namelijk veel zout. Wat je overhoudt kun je de volgende dag als lunch eten tussen een knapperig broodje.