Hello pompoenseizoen! Deze maand kook je elke week een ander recept met pompoen - de seizoensheld van oktober.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1.5 piece
Shallot
1 piece
Garlic
¼ piece
Hokkaido pumpkin
1 sachet(s)
Middle Eastern spice mix
85 g
Giant couscous
5 g
Fresh flat leaf parsley
50 g
Organic full-fat yogurt
100 g
Chicken thigh strips with garlic & herbs
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de sjalotten en snijd eventuele grote sjalotten in kwarten. Pers of snijd de knoflook. Snijd de pompoen met schil in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. In dit recept blijft de schil aan de pompoen. Als je het lekkerder vindt kun je deze ook verwijderen.
Tip: Leg de pompoen in de gootsteen of een grote kom en vul deze met (kokend) heet water. Laat een kwartiertje staan. Door de hitte wordt de buitenkant van de pompoen iets zachter en kun je de schil makkelijker wegsnijden.
Leg de pompoenparten in een ruime ovenschaal. Voeg de sjalotten, knoflook, Midden-Oosterse kruidenmix, honing en 1 1/2 el olijfolie per persoon toe. Breng op smaak met ruim peper en zout en schep goed om zodat alle parten bedekt zijn met een laagje olie. Bak de pompoen 25 - 35 minuten in de oven. Schep af en toe om.
Tip: Heb je de parten wat dikker gesneden? Houd dan een langere oventijd aan of dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de bladpeterselie fijn en meng met de yoghurt.
Tip: Houd je van pittig? Roer er dan een beetje sambal of sriracha doorheen naar smaak.
Verhit, wanneer de pompoen bijna klaar is, de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes 4 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Roer vlak voor serveren de parelcouscous door de ovenschaal.
Verdeel de parelcouscous met pompoen over de borden. Schep de kippendijreepjes erop en besprenkel met de yoghurt-peterseliesaus.