Skip to main content
Zachte geitenkaasroom
Zachte geitenkaasroom

Zachte geitenkaasroom

Met gemarineerde aardbeien

5.0
(2)

Bij een dessert denk je misschien niet meteen aan kaas. Toch zijn mascarpone, kwark en ricotta alle drie populaire kazen in zoete desserts. In restaurants kom je ook vaak spannende combinaties tegen waarin geitenkaas geserveerd wordt met iets zoets. Met balsamicoaardbeien, geitenkaas en room zet jij vandaag een dessert op tafel om trots op te zijn.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardbei

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 gram

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3.5 el

Fijne kristalsuiker

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kJ)2289 kJ
Energie (kcal)547 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd26.7 g
Koolhydraten36 g
waarvan suikers33.1 g
Vezels2 g
Eiwitten7 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Staafmixer

Instructies

Aardbeien snijden
1

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in vieren.

Aardbeien marineren
2

Meng in een kom de aardbeien met 1 1/4 el suiker per persoon en de balsamicoazijn.

Geitenkaasroom maken
3

Mix in een hoge kom met staafmixer de verse geitenkaas met de slagroom en 1/2 el kristalsuiker per persoon.

Serveren
4

Verdeel de geitenkaasroom over kommetjes of schep voorzichtig in mooie glazen. Schep de gemarineerde aardbeien erop.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders