Skip to main content
Wraps met kip en aardappelpartjes
Wraps met kip en aardappelpartjes

Wraps met kip en aardappelpartjes

kies en mix toppings: honing-mosterdsaus, tomaat, komkommer en meer!

4.3
(30)

De veelzijdige aardappel is een geweldige toevoeging aan elke maaltijd! Het bevat veel belangrijke voedingsstoffen, zoals ijzer en magnesium. Dankzij het zetmeel houd je langer een verzadigd gevoel!

Labels:
Family
Special Ingredient
Allergenen:
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelpartjes

¼ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

¼ head

Botersla

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3205 kJ
Energie (kcal)766 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten67.4 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels8.7 g
Eiwitten32.4 g
Zout1.9 g
Potassium161.8 mg
Calcium7.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aardappelpartjes 20 - 25 minuten. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Snijden
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.
  • Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes en snijd de tomaat in blokjes.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Snijd de botersla grof en voeg toe aan de saladekom. Schep goed om.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
  • Haal de kipfilet uit de pan en snijd in reepjes.
Serveren
4
  • Serveer alle toppings apart: de kip, tortilla's, komkommer, tomaat, sla en honing-mosterdsaus.
  • Laat iedereen zijn eigen wraps vullen naar smaak.
  • Serveer met de aardappelpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders