Wrap met falafel, gepofte paprika en tahinsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wrap met falafel, gepofte paprika en tahinsaus

Wrap met falafel, gepofte paprika en tahinsaus

Met frisse rodekool-wortelmix

Door de paprika in deze falafelwrap te poffen in de oven, wordt hij boterzacht en zoet. Erbij serveer je een yoghurtsaus die we voor je op smaak gebracht hebben met tahin. Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad, die goed samengaat met de smaak van kikkererwten - het hoofdingrediënt van bijvoorbeeld hummus maar ook van deze falafel.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode paprika

½ cm

Verse gember

9 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Botersla

½ stuk(s)

Limoen

50 gram

Rodekool en wortel

(Kan bevatten Selderij)

125 gram

Falafel

(Kan bevatten Soja, Gluten, Mosterd)

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Gluten)

2 el

Yoghurt-tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Sesamzaad Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1778 kJ
Energie (kcal)425 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers29.1 g
Vezels12 g
Eiwitten14 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Bakplaat
Kom
Koekenpan

Instructies

Paprika poffen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de rode paprika op een bakplaat met aluminiumfolie. Pof de paprika 20 –  25 minuten in de oven, of tot de paprika zacht is en de schil geblakerd (zie tip). Draai halverwege om. Haal de paprika uit de oven en leg direct in een kom. Dek af met aluminiumfolie en laat afkoelen totdat je de paprika kunt aanraken zonder je te branden.

Raspen en snijden
2

Schil ondertussen de gember en rasp fijn. Snijd de blaadjes munt in reepjes. Snijd de botersla in repen en pers de helft van de benodigde limoen uit. Snijd de overige limoen in partjes.

Groentemix mengen
3

Maak in een kom een dressing van de wittewijnazijn, ½ el van het limoensap per persoon, de geraspte gember en de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de groentemix en de helft van de munt toe en schep goed om. Laat intrekken.

Falafel bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de falafel in 5 – 6 minuten rondom bruin. Meng ondertussen in een kom de botersla met de helft van de zoetzure groentemix. Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm de laatste 2 – 3 minuten mee met de paprika in de oven.

Paprika snijden
5

Trek voorzichtig de schil van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. (Let op: er kan hete stoom uit de paprika komen!) Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de tortilla's over de borden en leg er een paar blaadjes sla, wat van de groentemix en de paprika op. Verdeel de falafel en de yoghurt-tahinsaus erover. Bestrooi met de overige munt en serveer met de partjes limoen en de overige groentemix.