Skip to main content
Kruidige varkenshaas met mango, tahin en witte kaas
Kruidige varkenshaas met mango, tahin en witte kaas

Kruidige varkenshaas met mango, tahin en witte kaas

met bulgur, peterselie en geroosterde pompoen

Pompoenen zijn technisch gezien geen groenten, maar vruchten! Ze zijn ook ongelooflijk veelzijdig - je kunt niet alleen het vruchtvlees en de zaden van een pompoen eten, maar de bloemen die erop groeien zijn ook eetbaar!

Labels:
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Ei
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

½ stuk(s)

Citroen

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Gluten, Kamut, Khorasan (tarwe), Rogge, Gerst, Haver)

75 gram

Pompoenblokjes

½ stuk(s)

Rode ui

20 gram

Tahinsaus

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

50 gram

Spinazie

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

¼ stuk(s)

Mango

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3514 kJ
Energie (kcal)840 kcal
Vetten40.7 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten77.7 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels13 g
Eiwitten44.9 g
Zout2.3 g
Potassium488.4 mg
Calcium74.9 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Diep bord
Pan
Koekenpan
Ovenschaal
Kleine kom

Instructies

Prepare
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in 8 partjes. Verdeel de ui en pompoen over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. 
  • Rooster de groenten 14 - 16 minuten in de oven. Schep halverwege om. 
Voorbereiden
2
  • Voeg de bulgur en ruim water toe aan een pan zodat de bulgur goed onder water staat. Voeg 1/4 bouillonblokje per persoon toe.
  • Breng het water aan de kook en kook de bulgur in 10 minuten op laag vuur gaar. Giet af en laat uitstomen. 
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp.
  • Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een diep bord.
Varkenshaas bereiden
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur.
  • Bak de varkenshaas in 2 - 3 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de Midden-Oosterse kruiden en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe aan het citroensap.
  • Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. 
Make the sauce
4
  • Leg de varkenshaas in een ovenschaal en schenk het citroenmengsel erover.
  • Rooster de varkenshaas 6 - 8 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn. 
  • Meng in een kleine kom de tahin met het sap van 1 citroenpartje per persoon.
Toppings bereiden
5
  • Snijd de mango in blokjes.
  • Roer de spinazie, za'atar en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon door de bulgur (zie Tip).
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zorg ervoor dat de bulgur nog warm is, zodat de spinazie kan slinken.

Serveren
6
  • Snijd de varkenshaas in plakken.
  • Verdeel de bulgur over diepe borden. Leg de pompoen, ui en varkenshaas erop.
  • Verkruimel de witte kaas eroverheen en besprenkel met de tahinsaus.
  • Garneer met de peterselie en de mango.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders