Skip to main content
Witte aspergesoep met ei, bieslook en volkoren rozijnenbroodje
Witte aspergesoep met ei, bieslook en volkoren rozijnenbroodje

Witte aspergesoep met ei, bieslook en volkoren rozijnenbroodje

Een klassieke, romige soep

Aspergesoep is niet voor niets een klassieker op vele feestmenu’s. De witte asperges komen van Hollandse bodem, meer specifiek van onze leverancier. Je brengt de soep op smaak met nootmuskaat. Het eitje en het volkoren rozijnenbroodje maken van deze soep echt een voedzame maaltijdsoep.

Allergens:
Ei
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Ui

250 g

Witte asperges

1 unit

Ei

1 unit

Bruin broodje

4 sprig

Verse bieslook

1 unit

Nootmuskaat

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

100 milliliters

Melk

½ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2414 kJ
Calories577 kcal
Fat21 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate68 g
Dietary Fiber12 g
Protein23 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Large Pan
Pan with Lid
Food Processor

Cooking Steps

Snijd de asperges in stukken.
1

Kook 400 ml water per persoon en verwarm de oven voor op 210 graden. Schil of was de aardappelen (doré) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Schil de asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller. Verwijder de onderste 2 cm van de asperges. De bovenkant (de kop) hoeft niet geschild te worden. Snijd de asperges in stukken van 4 cm.

2

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen en witte asperges toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de melk en 300 ml kokend water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook de soep, afgedekt, 12 minuten.

3

Zorg dat de eieren net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de eieren in 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water, pel de eieren en prak met een vork tot grove kruimels.

4

Bak het volkoren rozijnenbroodje 6 - 8 minuten in de oven. Hak ondertussen de bieslook fijn.

Voeg de bieslook toe aan de soep.
5

Haal de soep van het vuur, schep met een schuimspaan de kopjes van de asperges eruit en leg apart. Bestrooi de soep met een ¼ tl geraspte nootmuskaat per persoon en pureer met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en zout, voeg de helft van de bieslook toe en eventueel het overige kokende water als je de soep wilt verdunnen.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Snijd de kopjes van de asperges in de lengte doormidden. Verdeel de soep en de aspergekopjes over de soepborden. Garneer met de eikruimels, de overige bieslook en een snufje geraspte nootmuskaat. Serveer met het volkoren rozijnenbroodje.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Cod with Black Bean Noodles

Cod with Black Bean Noodles

with quick-pickled cucumber, scallions & bell pepper
Cheesy Chicken 'Kapsalon'

Cheesy Chicken 'Kapsalon'

with fries, garlic sauce & salad
Steak with Fries & Truffle Mayo

Steak with Fries & Truffle Mayo

with shallot jus & roasted vegetables
Chicken Sausages over Giant Couscous

Chicken Sausages over Giant Couscous

with labneh, eggplant & sumac
Shakshuka with Goat's Cheese

Shakshuka with Goat's Cheese

with naan & Greek-style spices
Garlic-Soy Chicken & Rice Bowl

Garlic-Soy Chicken & Rice Bowl

with crunchy peanuts & mango chutney mayonnaise
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Fusion Fish Tacos with Middle Eastern Spices

DIY Fusion Fish Tacos with Middle Eastern Spices

pick 'n' mix toppings: mango chutney, crunchy slaw & more!
Bulgur Bowl with Tzatziki & Crispy Chickpeas

Bulgur Bowl with Tzatziki & Crispy Chickpeas

with shaved almonds & tomato-cucumber salad
Italian-Style Chicken Cheeseburger

Italian-Style Chicken Cheeseburger

in tomato sauce with basil & potato wedges
Tortelloni with Sausage & Forest Mushrooms

Tortelloni with Sausage & Forest Mushrooms

with pecorino, mushroom pesto & chives
Courgette Al Forno with Conchiglie

Courgette Al Forno with Conchiglie

with mozzarella & homemade tomato sauce
Tomato Galette with Greek-Style Cheese

Tomato Galette with Greek-Style Cheese

with crema di balsamico & a side salad
Supergreen Naan Pizza with Greek-Style Cheese & Olives

Supergreen Naan Pizza with Greek-Style Cheese & Olives

with courgette, lemon, dill & pickled onion
Oyakodon Donburi with Teriyaki Chicken Omelette

Oyakodon Donburi with Teriyaki Chicken Omelette

Japanese-style rice bowl with quick-pickled vegetables
Chickpea Salad with Crispy Za'atar Flatbread & Beetroot

Chickpea Salad with Crispy Za'atar Flatbread & Beetroot

with tahini dressing, fresh herbs, cucumber & lemon
Cod Tempura Bowl with Mango & Wakame

Cod Tempura Bowl with Mango & Wakame

over rice with edamame & lime mayo
Creamy Goat's Cheese with Onion Jus

Creamy Goat's Cheese with Onion Jus

over carrot-spinach 'stamppot' with pecans
Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

over lime rice with sweet chili mayo & fresh herbs
Salmon with Broccolini & Tahini Dressing

Salmon with Broccolini & Tahini Dressing

over bulgur with cherry tomatoes & toasted almonds