Skip to main content
Walnotenkoek met verschillende soorten fruit

Walnotenkoek met verschillende soorten fruit

Belegd met kiwi, appel en druiven

Deze week zit er iets speciaals in de Fruitbox: walnoten. En die zijn net als fruit gezond! De walnoten zitten vol antioxidanten, die bijdragen aan een goede stofwisseling, werking van je darmen en sterke bloedvaten. Ook leuk: je kunt ook kleine walnootkoekjes bakken en die beleggen met één soort fruit.

Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 4 personen

50 gram

Walnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Groene kiwi

1 stuk(s)

Peer

50 gram

Pitloze blauwe druiven

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

Zelf toevoegen

50 gram

Boter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Suiker

40 gram

Bloem

stuk(s)

Jam

Voedingswaarden

/ per gerecht

Benodigdheden

Oven
Steelpan
Bakpapier

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verkruimel de walnoten.
2

Snijd of hak de walnoten fijn. Smelt de roomboter in een steelpan en voeg al roerend de suiker toe. Haal de pan van het vuur en roer één voor één de eieren er door. Voeg de walnoten en de bloem toe en roer tot een glad beslag.

3

Giet het beslag in een bakvorm met bakpapier. Bak de walnootkoek 25 minuten in de oven, of totdat deze goudbruin is.

4

Schil ondertussen de kiwi en snijd in dunne plakken. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakken. Halveer de druiven.

Haal de koek uit de oven en besmeer met de jam.
5

Haal de koek uit de oven en besmeer met de jam. Laat afkoelen en beleg tenslotte met het fruit.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders