Skip to main content
Kip in citrus-botersaus

Kip in citrus-botersaus

met risotto van orzo, courgette en peterselie

3.6
(305)

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

175 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

Olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3033 kJ
Energie (kcal)725 kcal
Vetten28.9 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten73.4 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels12.5 g
Eiwitten41.4 g
Zout0.7 g
Potassium92.3 mg
Calcium20.4 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Wok of hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Rooster de orzo 1 minuut, giet de bouillon erbij en dek af met het deksel.
  • Laat 10 - 11 minuten op laag vuur koken. Roer regelmatig door. Voeg eventueel een scheutje water toe als je de orzo te droog vindt.
  • Roer de spinazie erdoor en kook 1 minuut verder.
Kip bakken
2
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 2 - 3 minuten per kant.
  • Zet het vuur lager en bak 4 - 5 minuten verder, of tot de kip gaar is. Haal de kip uit de pan en houd apart. Bewaar de pan voor de volgende stap.
  • Snijd ondertussen de courgette in blokjes en pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Verhit 1/2 olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en courgette 3 - 4 minuten. Voeg toe aan de orzo en breng op smaak met peper en zout. 
Saus maken
3
  • Snijd ondertussen de peterselie grof. Rasp de schil van de sinaasappel en de citroen. Pers de sinaasappel en citroen uit in een kleine kom.
  • Verhit de overige roomboter in dezelfde pan van de kip. Voeg de honing en het sinaasappel- en citroensap toe. Laat de saus 1 - 2 minuten inkoken.
  • Voeg de helft van de peterselie en de sinaasappel- en citroenrasp naar smaak toe. 
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over diepe borden.
  • Snijd de kip in plakjes en serveer op de orzo.
  • Giet de citrus-botersaus erover en garneer met de overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders