Skip to main content
Smokey kikkererwten met tropische avocado-mangosalsa
Smokey kikkererwten met tropische avocado-mangosalsa

Smokey kikkererwten met tropische avocado-mangosalsa

met kurkuma-bulgur, groene saus en pompoenpitten

Nieuw ingrediënt in je box! De jalapeño is klein, scherp en vol smaak. Perfect om gerechten wat extra pit geven. Lekker om rauw, geroosterd of ingelegd te eten.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Bron van vezels
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)

⅓ pak(ken)

Kikkererwten

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Mango

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Jalapeño

20 gram

Yoghurtdressing

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Mosterd)

1 tl

Gemalen kurkuma

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Water voor saus

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2895 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten28.5 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten80.7 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels24.6 g
Eiwitten19.2 g
Zout1.1 g
Potassium523.9 mg
Calcium44.4 mg
Iron2 mg

Benodigdheden

Zeef
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Pan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat uitlekken. Dep droog met keukenpapier.
  • Verdeel de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie. Bestrooi met het gerookte paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep goed om. Rooster 15 - 20 minuten in de oven.
Bulgur koken
2
  • Bereid de bouillon in een pan. Voeg de bulgur en kurkuma toe. Breng aan de kook en kook 10 minuten, of tot de bulgur gaar is.
  • Giet af en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper, bewaar apart.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Schil de mango.
  • Snijd de avocado, mango en komkommer in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de jalapeño (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Saus maken
3
  • Voeg de mango, komkommer en avocado toe aan een saladekom samen met jalapeño naar smaak.
  • Snijd de limoen in 4 partjes en pers het sap van 1 limoenpartje per persoon uit boven de saladekom. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
  • Voeg de yoghurtdressing en de helft van de verse kruiden toe aan een hoge kom. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Gebruik een staafmixer om het geheel tot een gladde saus te mixen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de overige verse kruiden fijn.
  • Serveer de bulgur over kommen en verdeel de salsa over de kikkererwten.
  • Besprenkel met de groene saus en garneer met de pompoenpitten en overige verse kruiden.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeño's, paprika en avocado als extra
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

met courgette, zure room en grana padano
Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette
Vegetarische pasta stroganoff

Vegetarische pasta stroganoff

met champignons en belegen kaas
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Vegetarische quesadilla met mozzarella

Vegetarische quesadilla met mozzarella

met witte kaas, salsa en chilimayonaise
Double veggie - Huevos rancheros met cannellinibonen, avocado en cheddar

Double veggie - Huevos rancheros met cannellinibonen, avocado en cheddar

met extra groenten, tomaten, verse koriander en limoen
Goulashsoep met kalfssukade

Goulashsoep met kalfssukade

met zure room en een bruin broodje
Peruviaanse rijstschotel met zoete aardappel en feta

Peruviaanse rijstschotel met zoete aardappel en feta

met salsa van limoen, mais, koriander en rode peper
Double protein - Mexicaanse viswraps met kool-wortelsalade en mangochutney

Double protein - Mexicaanse viswraps met kool-wortelsalade en mangochutney

met dubbele portie koolvishaasjes
Kipspiezen met geurige kokosrijst

Kipspiezen met geurige kokosrijst

Met satéstokjes van citroengras en zelfgemaakte seroendeng
Fiesta Mexicana -  fajita's met gegrilde biefstuk, guacamole en salsa

Fiesta Mexicana - fajita's met gegrilde biefstuk, guacamole en salsa

met gesmolten kaasdip, gebakken mais en paprika
Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

met cheddar, zure room en mini-tortilla's
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool
Pittige groene viscurry met rijst

Pittige groene viscurry met rijst

met paksoi, cashewstukjes en kokosmelk
Thais gekruide hamburger met chili-mayonaise

Thais gekruide hamburger met chili-mayonaise

met zoete puntpaprika, zoetzure groenten en sesamfrietjes

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy tostada's met kip

Cheesy tostada's met kip

met mais, tomaat en salade met limoendressing
Noedels met kip, pinda's en paksoi

Noedels met kip, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten
Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

met wortelbroodje, koolsla en aardappeltjes
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade en verse kruiden
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto met champignons
Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

met courgette en cherrytomaten
Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

met aardappelen, wortel en sperziebonen
Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

met salade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Heek met Scandinavische stijl salade

Heek met Scandinavische stijl salade

met aardappelen, dille en botersla
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-aardappeltjes en komkommersalade
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie
Bowl met krokante kipschnitzel

Bowl met krokante kipschnitzel

met avocado, zoet-pittige chilimayo, rijst en wortellinten
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus
Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

met basilicum, aubergine en geroosterd amandelschaafsel