Skip to main content
Vegetarische vol-au-vent met champignons

Vegetarische vol-au-vent met champignons

met bladerdeegkoekje, aardappelpuree en een salade

Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium
Serving amount

200 g

Potatoes

125 g

Chestnut mushrooms

â…“ piece

Carrot

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

1 piece

Bay leaf

50 milliliters

Heavy cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Puff pastry cup

2.5 g

Fresh curly parsley

½ piece

Roma tomato

30 g

Lamb's lettuce

8 milliliters

Lemon-flavoured olive oil

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

2 tablespoon

[Plant-based] butter

[Plant-based] milk

100 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Flour

Energy (kJ)3865 kJ
Calories924 kcal
Fat61 g
Saturated Fat33 g
Carbohydrate73 g
Sugar10 g
Dietary Fiber12 g
Protein15 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
•Pan with Lid
•Paper Towel
•Casserole with Lid
•Baking Sheet with Baking Paper
•Potato Masher
•Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Aardappelen koken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen

Tip: Wist je dat kastanjechampignons een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Roerbak de knoflook, ui, wortel en champignons 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens per persoon: 1 el roomboter en 1 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg het laurierblad, de bouillon en de slagroom toe. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat dit, afgedekt, 6 - 8 minuten op laag vuur zachtjes inkoken.

Bladerdeegkoekje afbakken
4

Leg het bladerdeegkoekje op een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 - 8 minuten in de oven. Hak ondertussen de krulpeterselie grof. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Snijd de tomaat in parten. Meng in een saladekom de veldsla en tomaat met de olijfolie met citroen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
6

Leg op elk bord een bladerdeegkoekje en vul deze met de vegetarische vol-au-vent. Serveer de aardappelpuree en salade ernaast. Garneer met de krulpeterselie.

This week's must-try HelloFresh recipes