Wist je dat geitenkaas lichter verteerbaar is dan koemelk? Dit komt doordat de vetcellen in de geitenmelk beter verdeeld zijn dan in koemelk. Geitenmelk bevat 2 keer zoveel waardevolle mineralen als koemelk.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
⅓ roll(s)
Puff pastry
(Contains: Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose))
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
150 g
Celeriac cubes
(Contains: Selderij)
65 g
Chestnut mushrooms
½ sachet(s)
BBQ spice rub
10 milliliters
Soy sauce
(Contains: Tarwe, Soja)
½ sprig
Fresh rosemary
1 piece
Bay leaf
25 g
Fresh goat's cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Flour
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
Voeg de champignons, knolselderij en BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak, afgedekt, 4 - 5 minuten. Voeg per persoon: 1 el roomboter en 1 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Verkruimel 1/4 boullionblokje per persoon boven de pan. Voeg het laurierblad, het rozemarijntakje, de sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en 100 ml water per persoon toe. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Breng op smaak met peper en zout en laat, onafgedekt, 4 - 5 minuten inkoken.
Haal het laurierblad en het rozemarijntakje uit de ragout. Verdeel de ragout over een ovenschaal. Verkruimel de geitenkaas erover. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en snijd het bladerdeeg kruislings in zodat er een ruitpatroon ontstaat. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg gaar is en goudbruin kleurt.
Verdeel de pastei over diepe borden.