Skip to main content
Varkenshaas met gestoofde venkel
Varkenshaas met gestoofde venkel

Varkenshaas met gestoofde venkel

met verse pappardelle in citroen-kruidenolie en hazelnoten

Het woord pappardelle is waarschijnlijk af te leiden van het Italiaanse pappare - dat betekent schrokken!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Fennel

0.12 piece

Red chili pepper

2.5 g

Fresh curly parsley

4.95 g

Fresh basil & thyme

0.16 sachet(s)

Ground fennel seed

120 g

Pork medallion

125 g

Fresh pappardelle

10 g

Roasted hazelnuts

20 g

Arugula & lamb's lettuce

4 milliliters

Lemon-flavoured olive oil

5 g

Fresh rosemary & oregano

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1.5 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

2 teaspoon

White wine vinegar

250 milliliters

Low sodium beef stock

Nutrition Values

Calories1027 kcal
Energy (kJ)4295 kJ
Fat58 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate78 g
Sugar8 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein45 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Bowl
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de varkenshaas alvast uit de koelkast. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder het eventuele loof van de venkel en houd apart. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in zeer fijne reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.

Tip: Gebruik eventueel een keukenmachine of een mandoline.

Venkel stoven
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan om middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de knoflook 3 - 4 minuten. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn. Voeg toe per persoon: 2 tl wittewijnazijn en 4 el bouillon en verlaag het vuur. Voeg toe: de venkel, rode peper, peterselie, gemalen venkelzaad en de helft van de tijm. Laat 10 -12 minuten op zacht vuur stoven. Breng op smaak met peper.

Tip: Voeg extra bouillon toe als het droogkookt.

Vlees aanbakken
3

Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 3 – 4 minuten rondom bruin. Leg in een ovenschaal, schenk het bakvet eroverheen en bak 6 – 8 minuten in de oven, of totdat het vlees gaar is. Laat kort rusten voordat je het vlees aansnijdt.

Pappardelle koken
4

Kook de pappardelle, afgedekt, in 5 - 6 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Hak de hazelnoten grof. Meng de rucola en veldsla in een kom met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Kruidenolie maken
5

Verwarm in een steelpan op zeer laag vuur de citroenolie met 1 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Haal de blaadjes van de takjes oregano en rozemarijn en snijd grof. Snijd het basilicum grof en bewaar de helft apart voor garnering. Voeg de gesneden verse kruiden, de overige tijm, de overige knoflook en een snuf zout toe aan de olie. Verwarm al roerend 3 - 4 minuten en meng hier vlak voor serveren de verse pappardelle doorheen.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Schep de venkel ernaast. Snijd de varkenshaas, tegen de draad in, in dunne plakken en leg op de venkel. Garneer het vlees met venkelloof. Garneer de pasta met de hazelnoten en het overige basilicum. Serveer met de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus

Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus

met broccolini en verse pasta
Spinaziestamppot met gehakt en vleesjus

Spinaziestamppot met gehakt en vleesjus

met champignons, hazelnoten en vers basilicum
Cosmopolitan-stijl kip

Cosmopolitan-stijl kip

met spekjes, witlof en aardappelpartjes
Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika

Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika

met demi-baguette, kaas en frisse salade
Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool

Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool

met roti, komkommersalade en verse kruiden
Noedels met knoflookgarnalen

Noedels met knoflookgarnalen

met roerbakgroenten in ketjapsaus
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Gevulde kipfilet in ontbijtspek

Gevulde kipfilet in ontbijtspek

met kruidige roomkaas en citroenrisotto
Gekonfijte kippendij met krokant ontbijtspek

Gekonfijte kippendij met krokant ontbijtspek

met kalfsjus en aardappelpuree
Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

met extra salade van peer, rode biet, cherrytomaten en walnoot
Surinaams gekruide kippendij en aardappel

Surinaams gekruide kippendij en aardappel

met ei en sperziebonen
Tortilla's met zwarte bonen en BBQ-saus

Tortilla's met zwarte bonen en BBQ-saus

met koolsalade, cheddar en jalapeño's
Rollade wellington

Rollade wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Frisse courgette-doperwtensoep VEGGIE

Frisse courgette-doperwtensoep VEGGIE

met feta, basilicum en hazelnoten
Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo

Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo

met gebakken paprika en tomaat
Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

met rijst, paksoi en champignons
Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

met romige paddenstoelensaus, spitskool en broccoli
Vegan pasta e fagioli

Vegan pasta e fagioli

in cherrytomatensaus met cannellinibonen en focaccia
Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC

Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC

met feta, basilicum en hazelnoten
Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met een extra salade van gemengde sla, cherrytomaten en walnoot

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Tostadas

Cheesy Chicken Tostadas

with corn, tomato & lime-dressed salad
Chicken Noodles with Peanuts & Pak Choi

Chicken Noodles with Peanuts & Pak Choi

in black bean sauce with crispy onions & lime
Beetroot Flatbread with Sticky Eggplant & Greek-Style Cheese

Beetroot Flatbread with Sticky Eggplant & Greek-Style Cheese

with homemade hummus & salted almonds
Loaded Hotdog with Kimchi and Bacon

Loaded Hotdog with Kimchi and Bacon

with fries and smashed cucumber salad
Panko-Crusted Chicken with Feta & Black Sesame Seeds

Panko-Crusted Chicken with Feta & Black Sesame Seeds

over arugula with crema di balsamico & roasted vegetables
Smoky Tex-Mex Sloppy Joe with Chipotle Mayonnaise

Smoky Tex-Mex Sloppy Joe with Chipotle Mayonnaise

on a carrot bun with slaw & potatoes
Sweet Potato with Tuna Salad & Avocado

Sweet Potato with Tuna Salad & Avocado

with lentil-carrot salad, Turkish bread & fresh herbs
Butternut Squash with Pecorino & Crispy Sage

Butternut Squash with Pecorino & Crispy Sage

over creamy pearl barley risotto with mushrooms
Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese Sauce & Olives

Loaded Potatoes with Greek-Style Cheese Sauce & Olives

with courgette & cherry tomatoes
Burger with Creamy Parmigiano Reggiano Sauce

Burger with Creamy Parmigiano Reggiano Sauce

with potatoes, carrots & green beans
Potato Röstis with Goat's Cheese & Sour Cream Sauce

Potato Röstis with Goat's Cheese & Sour Cream Sauce

with lemon-dressed salad & pumpkin seeds
Plant-Based 'Fish' Fingers with Potatoes & Vegetables

Plant-Based 'Fish' Fingers with Potatoes & Vegetables

one simple recipe with extra flavours for parents!
Hake with Scandi-Style Salad

Hake with Scandi-Style Salad

with potatoes, dill & butter lettuce
Creamy Shrimp Mafaldine

Creamy Shrimp Mafaldine

with leek, tomato & fresh dill
Homemade Bruschetta Cheeseburger

Homemade Bruschetta Cheeseburger

with balsamic potatoes & cucumber salad
Chicken Schnitzel with Homemade Fries

Chicken Schnitzel with Homemade Fries

with sauerkraut slaw, cranberry chutney & parsley
Crispy Chicken Schnitzel Bowl

Crispy Chicken Schnitzel Bowl

with avocado, sweet chili mayo, rice & carrot ribbons
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Provençal-Style Meatloaf

Provençal-Style Meatloaf

over rice with roasted vegetables in tomato sauce
Cod with Fresh Tagliatelle & Caponata-Style Stew

Cod with Fresh Tagliatelle & Caponata-Style Stew

with basil, eggplant & toasted almonds