Skip to main content
Varkenshaas in mosterdroomsaus
Varkenshaas in mosterdroomsaus

Varkenshaas in mosterdroomsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen

4.4
(302)

Worcestershiresaus is uitgevonden door twee apothekers in Worcester, Engeland. Je kunt waarschijnlijk wel raden hoe het aan zijn naam komt!

Labels:
Calorie Smart
Extra Veggies
High Protein
-30% carbs
Allergenen :
Mosterd
Soja
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Gele wortel

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

5 ml

Worcestershiresaus

(Bevat: Mosterd, Soja, Gerst)

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

¼ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2735 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten38.6 g
waarvan verzadigd18.8 g
Koolhydraten37.3 g
waarvan suikers8 g
Vezels12.9 g
Eiwitten35.3 g
Zout1.1 g
Potassium436.3 mg
Calcium115.5 mg
Iron1.4 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de sperziebonen.
  • Snijd de aardappelen en wortel in plakken van 1/2 cm dik.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 5 minuten.
  • Voeg de wortel toe en bak, afgedekt, nog 5 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en bak het geheel nog 10 - 15 minuten. Schep regelmatig om.
Varkenshaas bakken
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snipper de ui.
  • Kook de sperziebonen in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 10 - 13 minuten rondom bruin, of tot gewenste gaarheid. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. 
  • Bewaar de pan met bakvet voor de saus.
Ui fruiten
3
  • Voeg de ui toe aan de koekenpan van de varkenshaas en bak 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de verse peterselie fijn.
  • Voeg de worcestershiresaus, room, roomboter, mosterd en de helft van de peterselie toe aan de koekenpan.
  • Roer goed door en laat de saus 2 - 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de varkenshaas in plakken.
  • Verdeel de varkenshaas met de aardappelen over borden. Leg de wortel en sperziebonen ernaast.
  • Schenk de mosterdroomsaus over de varkenshaas en de sperziebonen.
  • Garneer met de overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders