Skip to main content
Tomatensoep met paashaasbrood
Tomatensoep met paashaasbrood

Tomatensoep met paashaasbrood

en voor ouders: geroosterde paprikapesto en Grana Padano

4.0
(42)

Mensen eten al bijna 4000 jaar knoflook! Geen wonder dat het een hoofdbestanddeel is van zoveel gerechten en in keukens van over de hele wereld.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Ei
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

3 stuk(s)

Pruimtomaat

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½

Tomatenpuree

40 gram

Paprikapesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

1 stuk(s)

Seizoensbroodje

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Noten, Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2327 kJ
Energie (kcal)556 kcal
Vetten27.8 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten54.6 g
waarvan suikers23.3 g
Vezels14.3 g
Eiwitten18.8 g
Zout2.6 g
Potassium96.3 mg
Calcium34 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Soeppan
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer

Instructies

Groenten snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes en de tomaat in partjes.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan om middelmatig vuur. Bak de ui en knoflook 2 minuten.
Soep maken
2
  • Voeg de wortel, de tomaat, de Siciliaanse kruidenmix en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.
  • Voeg de honing en de bouillon toe. Laat 12 - 15 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Snijd het broodje open. Leg op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie.
Soep mixen
3
  • Bak de broodjes 6 - 8 minuten in de oven. Beleg de helft van de broodjes met de paprikapesto. Laat de andere helft onbelegd.
  • Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de Grana Padano toe.
  • Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel warm water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de soep over de soepkommen.
  • Voor de ouders: garneer met de overige Grana Padano en serveer het pestobrood ernaast.
  • Voor de kinderen: serveer de soep zonder kaas, met het onbelegde brood ernaast.
  • Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders