Skip to main content
Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous
Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

met citroenmayonaise, pompoen en pastinaak

Sjalotten zijn iets delicater en hebben een verfijndere smaak dan gewone uien. Je kunt ze dus op vrijwel dezelfde manier gebruiken, en met heel weinig moeite je gerecht naar een hoger niveau tillen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Gerst
Rogge
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Vegetarische kaasschnitzel

(Bevat: Tarwe, Gluten, Gerst, Rogge, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

75 gram

Pompoenblokjes

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Pastinaak

5 gram

Verse salie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ zakje(s)

BBQ-rub

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4176 kJ
Energie (kcal)998 kcal
Vetten52.3 g
waarvan verzadigd19.7 g
Koolhydraten102.1 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels14 g
Eiwitten24.6 g
Zout2.3 g
Potassium711.2 mg
Calcium89.5 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Parelcouscous koken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan.
  • Kook de parelcouscous 12 - 14 minuten, giet af en leg terug in de pan.
  • Roer de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) erdoor en laat uitstomen.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de pompoen 4 - 5 minuten.
Snijden
2
  • Was of schil de pastinaak. Snijd de pastinaak en de wortel in kleine blokjes. Voeg toe aan de pompoen. Voeg een scheutje water toe en bak 4 - 5 minuten.
  • Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de sjalot, de knoflook en de Midden-Oosterse kruidenmix toe aan de groenten. Meng goed en bak nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Snijd de citroen in 6 partjes.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met het sap van 1 citroenpartje per persoon (zie Tip).
  • Roer de groenten door de parelcouscous.
  • Ris de salieblaadjes van de steeltjes.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de mayonaise door yoghurt.

Serveren
4
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schnitzel 3 minuten op de ene kant.
  • Draai om, voeg de salie en een klontje roomboter toe en bak 3 minuten op de andere kant.
  • Serveer de parelcouscous met de schnitzel en de overige citroenpartjes ernaast. Serveer met de citroenmayonaise en de salie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders