Skip to main content
Stickey fusion taco's met tempeh, avocadodip en knoflooksaus

Stickey fusion taco's met tempeh, avocadodip en knoflooksaus

met puntpaprika, botersla en Peruaanse kruiden

Tempeh zit niet alleen boordevol probiotica en voedingsstoffen, maar het absorbeert ook goed marinades, waardoor het ideaal is voor roerbakken, salades en grillen!

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Tarwe
Soja
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten)

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Rode ui

½ head

Botersla

40 gram

Avocadodip

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

[Plantaardige] mayonaise

¾ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Maiszetmeel [of bloem]

naar smaak

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3994 kJ
Energie (kcal)954 kcal
Vetten61.8 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten70.9 g
waarvan suikers25.7 g
Vezels7.1 g
Eiwitten26.4 g
Zout2.6 g
Potassium177.1 mg
Calcium20.3 mg
Iron0.4 mg
Kom
Diep bord
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom de honing met de Peruaanse kruidenmix en de helft van de knoflook en de helft van de zonnebloemolie.
  • Verdeel het maiszetmeel over een diep bord. Dep de tempeh droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Haal de tempeh door het maiszetmeel.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in op te warmen, maar je kunt er ook voor kiezen om hiervoor de magnetron te gebruiken.

Tempeh bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de puntpaprika in repen. 
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en puntpaprika 4 - 5 minuten.
  • Voeg de zwarte balsamicoazijn en roomboter naar smaak toe en bak nog 3 minuten.
  • Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tempeh 3 - 4 minuten.
  • Voeg de saus toe, verlaag het vuur en bak 1 minuut verder. 
Groenten snijden
3
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige knoflook (zie Tip).
  • Scheur de bladen van de sla grof. Snijd de tomaat in blokjes.

Gezondheidstip: Dit recept is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang de mayonaise dan door yoghurt. 

Serveren
4
  • Beleg de tortilla's met de knoflooksaus, de sla, de tempeh en de groenten.
  • Verdeel de tomaat en de avocadodip erover.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders