Skip to main content
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en gebakken radijsjes

Radijsjes zijn lekker rauw, maar ook wanneer je ze kookt, stooft of bakt. Door ze te verhitten verdwijnt hun pittige smaak en worden ze zoeter.

Labels:
Eiwitrijk
•Caloriebewust
Allergenen:
Tarwe
•Gluten
•Soja
•Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

100 gram

Biefstukreepjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Wortel

½ bosje(s)

Radijs

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat: Tarwe, Soja)

10 ml

Sojasaus met minder zout

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 tl

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2436 kJ
Energie (kcal)582 kcal
Vetten20.2 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten62.3 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels10.1 g
Eiwitten35.3 g
Cholesterol0.3 mg
Zout3.4 g
Potassium392 mg
Calcium56.3 mg
Iron0.4 mg
•Pan
•Saladekom
•Koekenpan
•Kom
•Rasp

Instructies

Noedels koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel de noedels af onder koud water.
  • Meng de noedels in een saladekom met de Vietnamese saus, sojasaus, ketjap en zonnebloemolie. Voeg eventueel sambal naar smaak toe. Meng goed door.
Groenten snijden
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de radijs in kwarten (zie Tip).
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de radijs en de ui 5 - 7 minuten.
  • Voeg de knoflook en de biefstukreepjes toe en roerbak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je radijsjes met bladeren ontvangen? Was de radijsbladeren dan grondig en snijd fijn. De bladeren kun je bij stap 3 toevoegen aan de salade.

Salade maken
3
  • Rasp ondertussen de wortel en snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker.
  • Voeg de wortel en de helft van de verse kruiden toe. Meng goed en roer door de noedels.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Serveren
4
  • Voeg de biefstukreepjes en gebakken groenten toe aan de noedels en meng goed.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de noedels over diepe kommen en garneer met de pinda's en de overige verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders