Skip to main content
Spaghetti integrale met kippendijfilet en tomatensalsa
Spaghetti integrale met kippendijfilet en tomatensalsa

Spaghetti integrale met kippendijfilet en tomatensalsa

Een Italiaanse pasta met een zelfgemaakte spinaziesaus

3.7
(1K)

Je maakt zelf een saus van spinazie, kookroom en grana padano. Dit is een saus boordevol ijzer en heeft, door de Italiaanse kookroom, een romige smaak. De verse basilicum mag natuurlijk niet ontbreken bij dit Italiaanse recept. Heb jij verse kruiden over? Kijk dan op ons blog voor tips!

Allergenen:
Selderij
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Tomaat

2 leaves

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

110 gram

Kippendijfilet

½ tl

Gedroogde oregano

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

1.5 el

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)742 kcal
Energie (kJ)3105 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten68 g
Vezels11 g
Eiwitten47 g

Benodigdheden

Pan
Kom
Deksel
Aluminiumfolie
Koekenpan
Staafmixer
Bord

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti integrale.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de basilicum fijn.

Meng de producten in de kom.
3

Maak een salsa van de tomaat, met 1/3 van de rode peper, de basilicum, extra vierge olijfolie en witte wijnazijn in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

4

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

5

Snijd de kippendijfilet in blokjes. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijfilet met de oregano 5 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Haal uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.

Pureer de saus met een staafmixer.
6

Verhit ondertussen de overige olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en overige rode peper 2 minuten op hoog vuur. Zet het vuur lager, scheur de spinazie klein boven de pan en laat al roerende slinken. Voeg de kookroom en de grana padano toe aan spinazie en bak nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur en pureer de saus met een staafmixer.

7

Zet de pan terug op het vuur, voeg de spaghetti toe aan de saus en verhit nog 1 minuut.

Verdeel de spaghetti over de borden.
8

Verdeel de spaghetti over de borden en serveer met de kippendijfilet en tomatensalsa.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders