
Kruidig, rijk van smaak en lekker vullend - dat is mujadara in een notendop. Je maakt dit Midden-Oosterse gerecht van gebakken linzen en rijst met gekarameliseerde uien. Deze snelle versie serveer je met een frisse yoghurt-tahinsaus en je maakt het helemaal af met een spiegelei
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
40 g
Basmatirijst
1 unit
Sjalot
1 unit
Rode paprika
½ can
Linzen
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
1.5 teaspoon
Gemalen korianderzaad
¼ unit
Citroen
6 bunch
Verse koriander
(May be present: Selderij)
2 unit
Ei
(Contains: Ei)
50 g
Yoghurt-tahinsaus
(Contains: Melk (inclusief lactose), Sesamzaad May be present: Pinda's, Noten)
1.25 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout

• Kook 125 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst .
• Weeg 40 g rijst per persoon af t, voeg met een snuf zout toe aan de pan met kokend water en kook de rijst, afgedekt, 12 – 14 minuten.
• Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

• Snijd de sjalot in dunne halve ringen, snijd de rode paprika in dunne repen en giet de linzen af.
• Verhit de olijfolie in een wok en bak de sjalot in 3 minuten bruin op hoog vuur
• Voeg de paprika, de gemalen komijn en koriander en een snuf zout toe en bak 6 minuten.

• Snijd ondertussen de citroen in partjes en hak de koriander grof. • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak per persoon 2 eieren. • Voeg de rijst, linzen, peper en zout toe aan de wok en roer goed.

• Verdeel het gerecht over de borden. • Knijp er naar smaak de partjes citroen over uit. • Leg de spiegeleieren erop. Bestrooi met de koriander, peper en zout en besprenkel met de yoghurt-tahinsaus