Amandelmeel wordt gemaakt van amandelen en het bevat goede vetten en proteïnen. Naast dat amandelmeel gezond is, zorgt het ook voor een lekkere amandelsmaak. Daarom hebben we er in dit recept voor gekozen om helemaal geen tarwebloem te gebruiken. Heb je niet genoeg amandelmeel in huis? Dan kun je een gedeelde vervangen door tarwebloem.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Handsinaasappel
4 unit
Ei
(Contains: Ei)
1 teaspoon
Gemalen kaneel
250 g
Amandelmeel
(Contains: Noten)
6 tablespoon
Honing of suiker
1.5 teaspoon
Bakpoeder
(Contains: Lupine, Melk (inclusief lactose))
unit
Zonnebloemolie
unit
Jam of honing of poedersuiker
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en bestrijk de zijkanten met boter of zonnebloemolie.
Was de sinaasappel grondig, rasp de schil met een rasp en pers het sap uit.
Meng in een kom de sinaasappelrasp, sinaasappelsap, eieren, honing of suiker, bakpoeder en kaneel. Mix met een garde of mixer in 2 minuten tot een luchtig beslag.
Spatel het amandelmeel door het beslag en schenk het beslag in de springvorm.
Bak de sinaasappel-amandelcake 40 – 45 minuten in de oven of tot deze goudbruin kleurt en je sateprikker er na het prikken zo goed als schoon uitkomt. Laat daarna afkoelen.
Snijd de sinaasappel-amandelcake in punten en besmeer met jam of honing, of bestrooi met poedersuiker.