Skip to main content
Sinaasappel-amandelcake

Sinaasappel-amandelcake

Met een vleugje kaneel voor het ultieme herfstgevoel

Amandelmeel wordt gemaakt van amandelen en het bevat goede vetten en proteïnen. Naast dat amandelmeel gezond is, zorgt het ook voor een lekkere amandelsmaak. Daarom hebben we er in dit recept voor gekozen om helemaal geen tarwebloem te gebruiken. Heb je niet genoeg amandelmeel in huis? Dan kun je een gedeelde vervangen door tarwebloem.

Allergens:
Ei
Lupine
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 8 people

1 unit

Handsinaasappel

4 unit

Ei

(Contains: Ei)

1 teaspoon

Gemalen kaneel

250 g

Amandelmeel

(Contains: Noten)

Not included in your delivery

6 tablespoon

Honing of suiker

1.5 teaspoon

Bakpoeder

(Contains: Lupine, Melk (inclusief lactose))

unit

Zonnebloemolie

unit

Jam of honing of poedersuiker

Nutrition Values

/ per serving
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Grater
Whisk
Immersion blender

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en bestrijk de zijkanten met boter of zonnebloemolie.

Rasp de sinaasappel.
2

Was de sinaasappel grondig, rasp de schil met een rasp en pers het sap uit.

Mix het geheel tot een luchtig beslag.
3

Meng in een kom de sinaasappelrasp, sinaasappelsap, eieren, honing of suiker, bakpoeder en kaneel. Mix met een garde of mixer in 2 minuten tot een luchtig beslag.

Schenk het beslag in de springvorm.
4

Spatel het amandelmeel door het beslag en schenk het beslag in de springvorm.

Controleer met een satéprikker of de cake al klaar is.
5

Bak de sinaasappel-amandelcake 40 – 45 minuten in de oven of tot deze goudbruin kleurt en je sateprikker er na het prikken zo goed als schoon uitkomt. Laat daarna afkoelen.

6

Snijd de sinaasappel-amandelcake in punten en besmeer met jam of honing, of bestrooi met poedersuiker.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes