Skip to main content
Salade met buffelmozzarella, vijgen en serranoham
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met buffelmozzarella, vijgen en serranoham

Salade met buffelmozzarella, vijgen en serranoham

Met munt, kappertjes en crostini

Van de romige smaak van de Italiaanse buffelmozzarella tot de heerlijk hartige Spaanse serranoham: dit gerecht is het vakantiegevoel op een bord. De druiven krijgen door het roosteren een zachte, zoete smaak en door de kappertjes te frituren maak je het gerecht af met een verrassende, knapperige topping.

Allergenen :
Milk
Gluten
Egg
Lupine
Senf
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Venkel

2 stuk(s)

Vijgen

5 leaves

Verse munt

60 gram

Buffelmozzarella

1 stuk(s)

Kleine baguette

30 gram

Babyspinazie en radicchio

40 gram

Serranoham

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

¼ tl

Mosterd

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3565 kJ
Energie (kcal)852 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers22.8 g
Vezels8 g
Eiwitten36 g
Zout5.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Spatel
Saladekom
Bord

Instructies

Venkel schaven
1

Halveer de venkel en verwijder de harde kern. Snijd het eventuele loof klein. Schaaf de venkel met een dunschiller in zo dun mogelijke plakjes.

Vijgen snijden
2

Snijd de verse vijgen in kwarten en snijd de blaadjes verse munt in dunne reepjes. Scheur de buffelmozzarella in grove stukjes.

Crostini roosteren
3

Snijd de baguette in dunne sneetjes en wrijf de sneetjes in met de olijfolie en zout. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en bak de sneetjes 5 - 7 minuten per kant, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Druk ze met een spatel af en toe goed aan op de bodem van de pan. Haal uit de pan en bewaar apart.

vinaigrette kloppen
4

Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de mosterd, de honing en peper en zout tot een vinaigrette. Blijf kloppen tot er een glanzende, goed gemengde dressing ontstaat.

Borden opmaken
5

Voeg de babyspinazie en radicchio en de geschaafde venkel toe aan de saladekom en meng goed. Verdeel de salade over de borden en leg er de stukjes buffelmozzarella, de plakjes serranoham en de vijgen tussen.

Serveren
6

Serveer de salade met de crostini en bestrooi met de kappertjes, het eventuele venkelloof en de reepjes munt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
Zalmfilet met zeekraal en beurre blanc

Zalmfilet met zeekraal en beurre blanc

met citroen, venkel en aardappelpuree
Tonnato-stijl tonijnsalade

Tonnato-stijl tonijnsalade

met knoflookpanko, kappertjes, citroen en verse kruiden
Paddington's pokébowl met zalm

Paddington's pokébowl met zalm

met tropische mangosalsa
Koolvis in botersaus met citroen en kappertjes

Koolvis in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Rijstnoedels met vegetarische runderstukjes

Rijstnoedels met vegetarische runderstukjes

met roerbakgroenten, gefrituurde uitjes en limoen
Crostini met brie en serranoham als extra

Crostini met brie en serranoham als extra

Bijgerecht | 2 porties
Romige mafaldine met honing-geitenkaas

Romige mafaldine met honing-geitenkaas

met panko, courgette en kappertjes
Pangasiusfilet met kruidige tomatenorzo

Pangasiusfilet met kruidige tomatenorzo

met kappertjes, peterselie en courgette
Zelfgemaakte ravioli met serranoham

Zelfgemaakte ravioli met serranoham

met romige vulling, Parmigiano Reggiano en aubergine
Kabeljauwfilet in beurre blanc met serranoham

Kabeljauwfilet in beurre blanc met serranoham

met kruidenpuree, broccolini, amandelen en sperziebonen
Kabeljauwfilet in salieboter met pompoenrisotto

Kabeljauwfilet in salieboter met pompoenrisotto

met serranoham en Parmigiano Reggiano
Zeebaarsfilet met garnalen in knoflookboter

Zeebaarsfilet met garnalen in knoflookboter

met venkelrisotto, pecorino en cherrytomaten
Wraps met biefstuk en aardappelpartjes

Wraps met biefstuk en aardappelpartjes

met zoetzure komkommer en muntmayonaise
Zalm in botersaus met kappertjes

Zalm in botersaus met kappertjes

met penne, verse dille en courgette
Pangasiusfilet met krokante chorizokorst

Pangasiusfilet met krokante chorizokorst

met Mediterrane groenten en krieltjes
Taco's met gekruide kabeljauw en avocadocrème

Taco's met gekruide kabeljauw en avocadocrème

met granaatappelsalsa en sweet chili tortillachips
Midden-Oosters stoofje met Brandt & Levie worst

Midden-Oosters stoofje met Brandt & Levie worst

met parelcouscous en rozijnen
Zeebaars piccata met broccolini

Zeebaars piccata met broccolini

met spinazie en aardappelpartjes
Zalmtorentjes met kruidenroomkaas

Zalmtorentjes met kruidenroomkaas

met kappertjes, bieslook, dille en ingelegde ui

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Wildzwijnburger met romige spinazie

Wildzwijnburger met romige spinazie

met wortelpuree en uienchutney
Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met zongedroogde tomaten en basilicumcrème
Philly cheesesteak pasta

Philly cheesesteak pasta

in romige cheddarsaus met BBQ-rub en paprika
Wraps met gerookte zalm

Wraps met gerookte zalm

met avocado, mais-salsa en rodekoolsla
Sweet & sticky grillkaassalade

Sweet & sticky grillkaassalade

met avocado, romige sinaasappeldressing en aardappeltjes
Kipfilet met pestokrieltjes

Kipfilet met pestokrieltjes

met courgette en paprika
Pizza bianca op platbrood met champignons

Pizza bianca op platbrood met champignons

met mozzarella, rucola en tomaat
Fusion dahl stijl soep met naanbroodcroutons

Fusion dahl stijl soep met naanbroodcroutons

met taugé, pinda's, limoen en koriander
Varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Gepaneerde kabeljauw met knoflook-peterselieolie en pompoenpitten

Gepaneerde kabeljauw met knoflook-peterselieolie en pompoenpitten

met cheesy geroosterde aardappelen en bloemkool
Gevulde puntpaprika met tonijn, witte kaas en kappertjes

Gevulde puntpaprika met tonijn, witte kaas en kappertjes

met kruidige couscous, yoghurtsaus, peterselie en courgette
Zelfgemaakte cheeseburger met balsamico-aardappelen en komkommersalade

Zelfgemaakte cheeseburger met balsamico-aardappelen en komkommersalade

en voor ouders: op knoflookbrood met bruschetta-topping
Mini-tortilla's met sticky varkenshaaspuntjes

Mini-tortilla's met sticky varkenshaaspuntjes

pick & mix toppings: gomasio, roerbakgroenten en meer!
Geitenkaassalade met aardbei-balsamicodressing

Geitenkaassalade met aardbei-balsamicodressing

met appel, biet en geroosterde walnoten
Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

met bruschettadip en aubergine-rucolasalade
Luxe miso ramen met tempura van garnalen

Luxe miso ramen met tempura van garnalen

met paddenstoelen, bosui en ei
Mixed grill met souvlaki en köfte

Mixed grill met souvlaki en köfte

met orzosalade, Libanees platbrood en tzatziki
Gevulde paprika met chili con carne

Gevulde paprika met chili con carne

met basmatirijst en labne
Heek met peterseliesaus

Heek met peterseliesaus

met parelcouscous, tomaat en rozijnen
Sweet & sticky rundergehaktballetjes

Sweet & sticky rundergehaktballetjes

met aardappelpuree, sperziebonen en ui