Skip to main content
Runderchipolata met gewokte groenten en krieltjes
Runderchipolata met gewokte groenten en krieltjes

Runderchipolata met gewokte groenten en krieltjes

Een Hollandse wokschotel met kruidige worstjes

3.6
(4,3K)

Door de runderchipolata krijgt dit gerecht de lekkere kruidige smaak die het nodig heeft. Chipolata zijn worstjes die normaal gesproken van varkensvlees worden gemaakt en oorspronkelijk uit Frankrijk komen. De chipolata die je deze week in de box vindt, zijn gemaakt van rundvlees.

Allergens:
Noten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

75 g

Sperziebonen

10 g

Amandelen

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

½ unit

Ui

½ unit

Gele paprika

½ unit

Tomaat

2 unit

Runderchipolataworstje

1.5 teaspoon

Paprikapoeder

2 sprig

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories655 kcal
Energy (kJ)2741 kJ
Fat25 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate63 g
Dietary Fiber12 g
Protein39 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Voeg na 5 minuten de sperziebonen toe
1

Schil of was de krieltjes grondig, snijd de grote krieltjes in kwarten en de kleine doormidden. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd doormidden. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en kook de krieltjes, afgedekt, 10 minuten. Voeg na 5 minuten de sperziebonen toe. Giet af en spoel af met koud water.

2

Hak de amandelen grof. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de amandelen, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de runderchipolata in drieën
3

Snipper de ui. Snijd de paprika in dunne repen en snijd de tomaat in parten. Snijd de runderchipolata in drieën.

Voeg de paprika toe
4

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Zet het vuur iets hoger, voeg de runderchipolata toe en bak 4 minuten. Voeg de krieltjes, sperziebonen, paprika, tomaat, paprikapoeder, peper en zout toe en bak 5 minuten.

5

Snijd of hak ondertussen de krulpeterselie fijn.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de maaltijd over de borden en garneer met de krulpeterselie en amandelen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes