Skip to main content
Romige spaghetti met broccoli en courgette
Romige spaghetti met broccoli en courgette

Romige spaghetti met broccoli en courgette

met geitenkaas, walnoot en semi-gedroogde tomaten

4.1
(3,9K)

Dit gerecht bevat ongeveer 200 g broccoli per portie - dat levert je meer vitamine C dan de ADH!

Tags:
Veggie
Family
Extra Veggies
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Broccoli

½ piece

Courgette

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

35 g

Semi-dried tomatoes

90 g

Spaghetti

⅓ sachet(s)

Dried oregano

40 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

50 g

Grated mature goat's cheese

5 g

Chopped walnuts

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories848 kcal
Energy (kJ)3547 kJ
Fat41 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate81 g
Sugar13 g
Dietary Fiber13 g
Protein33 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok or sautépan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de pasta en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Koken
2

Kook de pasta, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 5 minuten de broccoli toe aan de pasta. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de semi-gedroogde tomaten klein en bewaar de olie waar ze in zitten.

Roomsaus maken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook, courgette en gedroogde oregano 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de pasta, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 3 minuten. Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Houdt niet iedereen van geitenkaas? Serveer dan alle geitenkaas apart op tafel.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.

Tip: Houd je van een geroosterde smaak? Verhit dan een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes