
Dit gerecht bevat ongeveer 200 g broccoli per portie - dat levert je meer vitamine C dan de ADH!
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
200 g
Broccoli
½ piece
Courgette
½ piece
Red onion
1 piece
Garlic
35 g
Semi-dried tomatoes
90 g
Spaghetti
⅓ sachet(s)
Dried oregano
40 milliliters
Cooking cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
50 g
Grated mature goat's cheese
5 g
Chopped walnuts
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
75 milliliters
Low sodium vegetable stock

Bereid de bouillon. Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de pasta en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Kook de pasta, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 5 minuten de broccoli toe aan de pasta. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de semi-gedroogde tomaten klein en bewaar de olie waar ze in zitten.

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook, courgette en gedroogde oregano 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de pasta, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 3 minuten. Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng goed op smaak met peper en zout.
Tip: Houdt niet iedereen van geitenkaas? Serveer dan alle geitenkaas apart op tafel.

Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.
Tip: Houd je van een geroosterde smaak? Verhit dan een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren.