Weet jij wat het Italiaanse woord farfalle betekent? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
¼ piece
Red chili pepper
½ piece
Fennel
90 g
Farfalle
100 g
Chicken mince with Italian seasoning
50 g
Spinach
50 g
Crème fraîche
15 g
Grated mature cheese
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Kook ruim water in een pan met deksel voor de pasta. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes.
Tip: De zaadlijsten en zaadjes zijn het pittigste deel van de peper. Houd je van extra pittig? Laat ze dan zitten.
Kook de pasta, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten mee. Voeg de venkel en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.
Tip: Eten er kinderen mee of houd je niet van pittig? Voeg dan de helft van de rode peper toe of zet apart op tafel zodat iedereen het zelf kan toevoegen.
Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerend slinken. Voeg de crème fraîche en de helft van de belegen kaas toe en roer goed door. Voeg de pasta toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige belegen kaas.