Skip to main content
Risotto met rode wijn en gemarineerde steak

Risotto met rode wijn en gemarineerde steak

met kastanjechampignons en truffelolie

4.4
(176)

Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.

Allergens:
Selderij
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Risotto rice

1 piece

Marinated steak

(Contains: Selderij May be present: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

125 g

Chestnut mushrooms

½ piece

Onion

95 milliliters

Red wine

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

20 g

Arugula

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ piece

Garlic

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present: Selderij)

4 milliliters

Truffle-style extra virgin olive oil

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories747 kcal
Energy (kJ)3127 kJ
Fat33.4 g
Saturated Fat14.7 g
Carbohydrate65.3 g
Sugar3.9 g
Dietary Fiber4.6 g
Protein44.4 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. 

Risotto bereiden
2

Blus af met de rode wijn en laat de rijstkorrels de wijn langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg dan op dezelfde manier in twee delen de bouillon toe. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Champignons bakken
3

Snijd ondertussen de peterselie fijn en de champignons in plakjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de champignonplakjes 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Steak bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak voorzichtig in de pan. Bak 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met wat peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Risotto afmaken
5

Rasp de parmigiano reggiano. Haal de risotto van het vuur. Roer de gebakken champignonplakjes, peterselie en de helft van de parmigiano reggiano erdoor. Breng op smaak met peper en zout. 

Serveren
6

Snijd de steak in dunne plakjes. Verdeel de rucola over de borden. Schep de rode-wijnrisotto bovenop de rucola. Garneer met de overige parmigiano reggiano. Leg de steakplakjes op de risotto en besprenkel met de olijfolie met truffelaroma. 

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes