Skip to main content
Risotto met rode wijn en paddestoelen
Risotto met rode wijn en paddestoelen

Risotto met rode wijn en paddestoelen

met truffel-gruyère crostini's

4.3
(220)

Een perfecte risotto kost tijd en geduld. Een handige tip om het proces soepel te laten verlopen: houd de bouillon heet op het fornuis!

Tags:
Veggie
Allergens:
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Shallot

1 piece

Garlic

2.5 g

Fresh tarragon

75 g

Risotto rice

95 milliliters

Red wine

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

175 g

Pre-cut ​​mushroom mix

½ piece

White bread roll

40 g

Cauliflower truffle dip

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Grated Gruyère DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories789 kcal
Energy (kJ)3300 kJ
Fat38.8 g
Saturated Fat20.2 g
Carbohydrate84 g
Sugar3.7 g
Dietary Fiber5.8 g
Protein29.8 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl

Cooking Steps

Sjalot fruiten
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de sjalot. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de sjalot 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. 

Risotto bereiden
2

Schenk de helft van de rode wijn erbij en laat de rijstkorrels de wijn langzaam opnemen. Voeg daarna de andere helft toe en herhaal dit. Roer regelmatig door. Voeg dan op dezelfde manier in twee delen de bouillon toe. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Paddenstoelen bakken
3

Snijd de dragon fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de gesneden paddenstoelen toe en bak 3 minuten. Voeg daarna de knoflook en dragon toe en bak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Crostini's maken
4

Meng in een kleine kom de bloemkool-truffeldip met de geraspte gruyère. Snijd het broodje open. Leg het open broodje over een bakplaat met bakpapier. Beleg met de helft van de truffel-gruyère spread en breng op smaak met zwarte peper. Bak 8 – 10 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Zet deze dan de laatste 5 minuten aan en gratineer de kaas van de crostini's. Pas op dat het niet verbrandt!

Risotto afmaken
5

Haal de risotto van het vuur. Roer de overige roomboter, 2/3 van de paddenstoelen en de helft van de parmigiano reggiano erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden en garneer met de overige truffel-gruyère spread, de overige paddestoelen en overige parmigiano reggiano. Besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak en serveer met de truffel-gruyère crostini's.

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn