
Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
75 g
Risotto rice
1 piece
Marinated steak
(Contains: Selderij May be present: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
125 g
Chestnut mushrooms
½ piece
Onion
95 milliliters
Red wine
(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)
20 g
Arugula
1 piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ piece
Garlic
5 g
Fresh flat leaf parsley
(May be present: Selderij)
4 milliliters
Truffle-style extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
200 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper

Haal de steak uit de koelkast. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut.

Blus af met de rode wijn en laat de rijstkorrels de wijn langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg dan op dezelfde manier in twee delen de bouillon toe. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Snijd ondertussen de peterselie fijn en de champignons in plakjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de champignonplakjes 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak voorzichtig in de pan. Bak 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met wat peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Rasp de parmigiano reggiano. Haal de risotto van het vuur. Roer de gebakken champignonplakjes, peterselie en de helft van de parmigiano reggiano erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de steak in dunne plakjes. Verdeel de rucola over de borden. Schep de rode-wijnrisotto bovenop de rucola. Garneer met de overige parmigiano reggiano. Leg de steakplakjes op de risotto en besprenkel met de olijfolie met truffelaroma.