Groen is de kleur van de lente én van de supergroenten die wij in mei in het zonnetje zetten. Beresterke broccoli zit bomvol vitamine C en is rijk aan ijzer, calcium én kalium.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Broccoli
90 g
Rigatoni
½ piece
Onion
2 piece
Garlic
100 g
Chicken thigh strips with Italian seasoning
25 g
Organic sour cream
15 milliliters
Basil crème
15 g
Grated Pecorino DOP
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
0.1 piece
Low sodium chicken stock cube
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni. Breng een tweede pan met deksel met ruim water aan de kook voor de broccoli. Verkruimel het kippenbouillonblokje boven deze laatste pan. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Kook de broccoli in 6 - 8 minuten gaar in de bouillon, met het deksel op de pan. Giet af en bewaar 50 ml kookvocht per persoon. Schep de broccoli over in een hoge kom.
Tip: Wist je dat je door de broccoli al meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt per portie? Daarnaast zit broccoli vol ijzer, calcium en kalium - goed voor een energiek gevoel, sterke botten en een gezonde bloeddruk.
Kook de rigatoni, afgedekt, 13 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Pureer de broccoli tot een glad geheel met een staafmixer. Voeg een flinke snuf peper en zout toe en roer erdoorheen.
Tip: Je pureert alle broccoli voor de saus. Houd eventueel een aantal roosjes apart of het gerecht mee te garneren.
Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan. Bak de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 6 - 7 minuten mee. Voeg de gepureerde broccoli, de zure room, het kookvocht en de basilicumcrème toe en verwarm het geheel nog 1 - 2 minuten.
Roer de pasta door de saus in de pan en verwarm het geheel kort. Verdeel de pasta over de borden. Breng eventueel op smaak met peper en zout en garneer met de geraspte pecorino.