Skip to main content
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met sterrenbroodje en zachtgekookt eitje

Speciaal ingrediënt in je box! Met dit sterbroodje laten we de maaltijd éxtra schitteren in deze feestmaand. Fijne feestdagen!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
-30% koolhydraten
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Ei
Pinda's
Soja
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Ui

150 gram

Pompoenblokjes

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Seizoensbroodje

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Noten, Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2073 kJ
Energie (kcal)496 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten46.9 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels8 g
Eiwitten20.8 g
Zout3.4 g
Potassium332.2 mg
Calcium52.5 mg
Iron0.4 mg
Soeppan met deksel
Steelpan met deksel
Staafmixer

Instructies

Soep maken
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in plakjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan op hoog vuur. Bak de knoflook, de ui, de wortel, de pompoen en het kerriepoeder 2 minuten.
  • Voeg de bouillon toe. Breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken.
Ei koken
2
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ondertussen ruim water aan de kook in een steelpan.
  • Kook het ei, afgedekt, 6 - 8 minuten.
  • Laat schrikken onder koud water. Pel en halveer het ei.

Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.

Soep pureren
3
  • Bak ondertussen het brood 3 - 5 minuten in de oven.
  • Haal de soep van het vuur en voeg de pindakaas toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen.
  • Voeg de sojasaus toe en breng op smaak met peper.
Serveren
4
  • Verdeel de soep over de kommen en leg het ei erop.
  • Serveer met het broodje ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders