Skip to main content
Flammkuchen met pompoen en witte kaas
Flammkuchen met pompoen en witte kaas

Flammkuchen met pompoen en witte kaas

met verse kruiden en balsamicocrème

3.9
(53)
Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Flammekueche

(Contains: Tarwe)

½ piece

Butternut squash

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

25 g

Cream cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ piece

Onion

4 milliliters

Crema di balsamico

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

1.5 teaspoon

Ground paprika

25 g

Greek-style cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Flour

1 tablespoon

Water for the sauce

to taste

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2973 kJ
Calories711 kcal
Fat24.6 g
Saturated Fat8.7 g
Carbohydrate99.4 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber10.3 g
Protein21.4 g
Salt2.9 g
Potassium520 mg
Calcium116 mg
Iron160 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl

Cooking Steps

Pompoen voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant.
  • Snijd de onderkant pompoen in halve maantjes. Snijd de hals van de pompoen in staafjes van 1 cm dik.
  • Meng in een grote kom alle pompoen met het paprikapoeder, de olijfolie en bloem. Zorg ervoor dat de pompoen volledig bedekt is.
Pompoen roosteren
2
  • Leg de pompoen op een met bakplaat met bakpapier.
  • Rooster 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om. 
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Meng in een kleine kom de roomkaas met de Midden-Oosterse kruidenmix en 1 el water per persoon.
Flammkuchen maken
3
  • Besmeer de flammkuchen met de gekruide roomkaas. Verdeel de ui eroverheen.
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven.
  • Verkruimel de witte kaas erboven en bak nog 5 minuten verder.
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
Serveren
4
  • Beleg de flammkuchen met de helft van de pompoen en garneer met de verse kruiden en balsamicocrème.
  • Serveer de overige pompoen ernaast. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met mayonaise naar smaak om in te dippen.

Weetje: Wist je dat vitamine A een belangrijke rol speelt in ons vermogen om te kunnen zien in het schemerdonker en goed is voor de gezondheid van je huid, haar en nagels? 

This week's must-try HelloFresh recipes