Skip to main content
Flammkuchen met pompoen en witte kaas
Flammkuchen met pompoen en witte kaas

Flammkuchen met pompoen en witte kaas

met verse kruiden en balsamicocrème

3.9
(53)
Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat: Tarwe)

½ stuk(s)

Flespompoen

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

1.5 tl

Paprikapoeder

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Bloem

1 el

Water voor saus

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2973 kJ
Energie (kcal)711 kcal
Vetten24.6 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten99.4 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels10.3 g
Eiwitten21.4 g
Zout2.9 g
Potassium520 mg
Calcium116 mg
Iron160 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Pompoen voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant.
  • Snijd de onderkant pompoen in halve maantjes. Snijd de hals van de pompoen in staafjes van 1 cm dik.
  • Meng in een grote kom alle pompoen met het paprikapoeder, de olijfolie en bloem. Zorg ervoor dat de pompoen volledig bedekt is.
Pompoen roosteren
2
  • Leg de pompoen op een met bakplaat met bakpapier.
  • Rooster 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om. 
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Meng in een kleine kom de roomkaas met de Midden-Oosterse kruidenmix en 1 el water per persoon.
Flammkuchen maken
3
  • Besmeer de flammkuchen met de gekruide roomkaas. Verdeel de ui eroverheen.
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven.
  • Verkruimel de witte kaas erboven en bak nog 5 minuten verder.
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
Serveren
4
  • Beleg de flammkuchen met de helft van de pompoen en garneer met de verse kruiden en balsamicocrème.
  • Serveer de overige pompoen ernaast. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met mayonaise naar smaak om in te dippen.

Weetje: Wist je dat vitamine A een belangrijke rol speelt in ons vermogen om te kunnen zien in het schemerdonker en goed is voor de gezondheid van je huid, haar en nagels? 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders