Skip to main content
Varkenshaas met Grana Padano en knolselderijpuree

Varkenshaas met Grana Padano en knolselderijpuree

met sperziebonen, amandelschaafsel en honing-mosterddressing

4.2
(266)

Dit gerecht werk je af met amandelschaafsel voor een perfecte finishing touch. Wist je dat amandelen behoren tot de steenvruchtfamilie? Net als perziken en abrikozen!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Allergenen:
Selderij
Amandelnoten
Noten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Selderij
Soja
Kan sporen van allergenen bevatten
Ei
Gerst
Kamut
Khorasan (tarwe)
Haver
Pinda's
Lupine
Noten
Sesamzaad
Spelt
Rogge
Tarwe
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Knolselderij

(Bevat: Selderij)

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Gluten, Ei, Gerst, Kamut, Khorasan (tarwe), Mosterd, Haver, Pinda's, Lupine, Noten, Sesamzaad, Spelt, Soja, Rogge, Selderij, Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet, Kan sporen van allergenen bevatten, Amandelnoten, Noten)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

150 gram

Aardappelen

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Mosterd

60 ml

Zoutarme runderbouillon

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2660 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten29.5 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten44.1 g
waarvan suikers6 g
Vezels14.3 g
Eiwitten44.2 g
Zout1.4 g
Potassium1121.7 mg
Calcium143.8 mg
Iron2 mg
Koekenpan
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Schil de knolselderij en aardappelen en snijd in blokjes. Kook 12 - 14 minuten in de pan. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 6 - 10 minuten, of tot de gewenste gaarheid.
  • Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Amandelschaafsel roosteren
2
  • Verhit een klontje roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de mosterd en bouillon toe en breng aan de kook. Laat op middelmatig vuur inkoken tot serveren.
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Verhit een hapjespan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Sperziebonen bakken
3
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in dezelfde hapjespan op hoog vuur en bak de sperziebonen, afgedekt, 1 - 2 minuten.
  • Blus af met een scheutje water en bak 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Haal het deksel van de pan en bak nog 5 - 7 minuten, of tot al het vocht is verdampt.
Serveren
4
  • Pureer de knolselder en aardappelen met wat mosterd en roomboter naar smaak tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de honing door de jus. Proef en voeg eventueel meer honing naar smaak toe.
  • Serveer de puree en sperziebonen op borden. Giet de jus over de sperziebonen. Leg het varkensvlees erbovenop en garneer met de Grana Padano en het amandelschaafsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders