Skip to main content
Varkensworst van Brandt & Levie met regenboogwortels

Varkensworst van Brandt & Levie met regenboogwortels

met patatas bravas-stijl aardappelen, aioli en geroosterde-paprikasaus

Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!

Labels:
Familie
Allergenen:
Noten
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)
Ei
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 tl

Paprikapoeder

250 gram

Aardappelen

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Geroosterde-paprikasaus

1 stuk(s)

Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paarse wortel

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Gele wortel

25 gram

Aioli

(Bevat: Ei, Mosterd Kan bevatten: Sesamzaad, Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Vis, Schaaldieren)

Zelf toevoegen

1.75 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4110 kJ
Energie (kcal)982 kcal
Vetten70.4 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten61.3 g
waarvan suikers8 g
Vezels16.7 g
Eiwitten24.2 g
Zout1.6 g
Potassium419.1 mg
Calcium64.7 mg
Iron0.2 mg
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm en voeg toe aan een kom. Besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om. 
  • Verdeel de aardappelen over een helft van een bakplaat met bakpapier en rooster 5 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de wortels in staafjes.

Tip: Heb je een barbecue? Dan kun je deze ook gebruiken om de aardappelen, wortels en worst te bereiden.

Wortels roosteren
2
  • Voeg de wortels toe aan dezelfde kom en besprenkel met een flinke scheut olijfolie.
  • Bestrooi met het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Verdeel de wortels over de andere helft van de bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten mee in de oven. Schep de aardappelen halverwege om.
  • Bestrooi de wortels in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel. 
Worst bakken
3
  • Verhit ondertussen een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.
Serveren
4
  • Serveer de worst met de geroosterde wortels en aardappelblokjes.
  • Serveer de geroosterde-paprikasaus en de aioli ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders