Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
25 g
Bacon lardons
½ piece
Red onion
100 g
Beef mince
½ sachet(s)
Mexican-style spices
½ piece
Bell pepper
70 g
Corn
65 g
Red cherry tomatoes
110 milliliters
Heinz Tomato Frito
50 g
Spicy tortilla chips
25 g
Grated cheddar
½ piece
Lime
5 g
Fresh coriander
25 g
Greek-style cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een hapjespan op hoog vuur en bak de spekjes 2 minuten. Snijd de rode ui in halve ringen en voeg toe aan de spekjes. Bak samen 2 minuten. Voeg het rundergehakt en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 3 minuten.
Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Voeg de paprika toe aan de hapjespan en bak nog 3 minuten. Giet de mais af en halveer de rode cherrytomaten. Voeg de Heinz Tomato Frito, mais en rode cherrytomaten toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de saus in een ovenschaal en leg de tortillachips erop (zie Tip). Garneer met de geraspte cheddar en bak 3 - 5 minuten in de oven, of totdat de cheddar gesmolten is.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de tortillachips en/of witte kaas. Gebruik de overige chips de volgende dagen voor bij een dip of guacamole bijvoorbeeld. De overige witte kaas is lekker op een broodje of als garnering in een soep.
Pers ondertussen de helft van de limoen uit in een kleine kom en snijd de andere helft in parten. Snijd de koriander grof. Verkruimel de witte kaas. Voeg de witte kaas en koriander toe aan de kleine kom en meng met het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de nacho's over de borden en schep de saus ernaast. Serveer met de witte-kaassalsa en garneer met de limoenparten.