Skip to main content
Pittige kokoscurry met bonen
Pittige kokoscurry met bonen

Pittige kokoscurry met bonen

met spinazie, tomaat en rijst

4.2
(3,7K)

Wist je dat 200 gram spinazie meer calcium bevat dan een heel glas melk?

Tags:
Plant-Based
Allergens:
Soja
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

½ piece

Garlic

1.5 cm

Fresh ginger

½ sachet(s)

Yellow curry spices

75 g

Basmati rice

90 milliliters

Coconut milk

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

65 g

Red cherry tomatoes

½ pack

Mixed beans

50 g

Spinach

15 g

Crispy fried onions

(Contains: Tarwe May be present: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

¼ piece

Red chili pepper

50 g

Green beans

Not included in your delivery

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories767 kcal
Energy (kJ)3210 kJ
Fat31.5 g
Saturated Fat18.6 g
Carbohydrate92.6 g
Sugar13.2 g
Dietary Fiber15 g
Protein21.4 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Casserole
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Bereid de bouillon.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken.
  • Breng een bodempje water aan de kook in een andere pan met deksel en kook de sperziebonen 4 minuten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. 

Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron zijn de bonen, aangevuld door de 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.

Bakken
2
  • Snipper de ui. Rasp de gember fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn
  • Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de gele currykruiden ongeveer 1 minuut, of tot het begint te geuren. Voeg 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en roer goed door.
  • Voeg de knoflook, ui, rode peper en gember toe en bak 2 minuten (zie Tip).

Tip: Verse gember kan pittig zijn. Houd je niet van pittig? Gebruik dan de helft van de verse gember.

Rijst koken
3
  • Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Voeg de bouillon, kokosmelk en zoete Aziatische saus toe aan de hapjespan. Roer goed door en laat 4 - 5 minuten sudderen, of tot de saus iets is ingedikt.
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten.
  • Laat de bonen uitlekken in een vergiet.

Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron zijn de bonen, aangevuld door de 200 gram groenten. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.

Serveren
4
  • Voeg de cherrytomaten en de sperziebonen toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken, of tot de sperziebonen beetgaar zijn.
  • Voeg de bonen en de spinazie toe en laat nog 2 minuten koken. Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met de gefrituurde uitjes.

This week's must-try HelloFresh recipes