Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
125 g
Mushrooms
75 g
Diced sweet potato
85 g
Giant couscous
2.5 g
Fresh thyme
(May be present: Selderij)
25 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
10 g
Pumpkin seeds
½ piece
Carrot
½ tablespoon
Olive oil
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
White balsamic vinegar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de groentebouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snipper ondertussen de ui en snijd de wortel in kleine blokjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.
Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige ingrediënten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Verdeel de ui, champignons, zoete aardappelblokjes en wortel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Voeg ondertussen de parelcouscous toe aan de pan met bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Voeg eventueel extra water toe wanneer de parelcouscous te snel droog wordt. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Ris de blaadjes tijm van het takje en snijd heel fijn. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en pof de pompoenpitten tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Verkruimel ondertussen de feta.
Meng de groenten uit de oven, de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de tijm door de parelcouscous in een kom en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta, geroosterde pompoenpitten en overige tijm.
Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt onder andere voor gezonde spieren en fosfor helpt bij sterke botten en tanden.