Skip to main content
Parelcouscous met pompoen en feta
Parelcouscous met pompoen en feta

Parelcouscous met pompoen en feta

met champignons, pompoenpitten en tijm

4.2
(552)

Groente eten uit het seizoen is extra lekker én beter voor de planeet, daarom zit er in dit gerecht een echte herfstheld- pompoen! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Family
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

125 g

Mushrooms

150 g

Diced pumpkin

85 g

Giant couscous

2.5 g

Fresh thyme

(May be present: Selderij)

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Pumpkin seeds

4 milliliters

Truffle-style extra virgin olive oil

Not included in your delivery

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories656 kcal
Energy (kJ)2747 kJ
Fat29 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate69 g
Sugar10 g
Dietary Fiber5.4 g
Protein26 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Paper Towel
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de groentebouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snijd ondertussen de ui in halve ringen, veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige ingrediënten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Groenten in de oven
2

Verdeel de ui, champignons en pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Parelcouscous koken
3

Voeg ondertussen de parelcouscous toe aan de pan met bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Voeg eventueel extra water toe wanneer de parelcouscous te snel droog wordt. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers bereiden
4

Ris de blaadjes tijm van het takje en snijd heel fijn. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en pof de pompoenpitten tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Verkruimel ondertussen de feta.

Mengen
5

Meng de groenten uit de oven, de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de tijm door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta, geroosterde pompoenpitten en overige tijm. Besprenkel de olijfolie met truffel eroverheen.

Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt onder andere voor gezonde spieren en fosfor helpt bij sterke botten en tanden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes